Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Borsbeek

Direct energie vergelijken in Borsbeek? Dankzij onze vergelijker doorzoek je gemakkelijk alle beschikbare energieleveranciers als o.a. Engie en Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Borsbeek de beste deal heeft! Verder bekijk je via de energievergelijker praktische informatie over zaken als leveranciers en alternatieven voor de CV-ketel. Verder vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Borsbeek
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,421
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote leveranciersvergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Gemiddelde besparing van € 380,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Borsbeek?

We zien nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Borsbeek. Van Eneco tot OCTA+, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 30 providers. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Iveka. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Borsbeek is die past bij jouw verbruik? Geef gemakkelijk de gevraagde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Aan de hand van de vergelijkingstool check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Borsbeek, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! D.m.v de keuzevakjes in de tarievenvergelijker detecteren jullie probleemloos een energie-abonnement dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Borsbeek

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Lampiris: Prettige klantendienst
 • MEGA: Meerdere contracten
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: Uitstekende klantenservice
 • Luminus: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Elegant: Eenvoudig verbruik inzien
 • Watz: Online meterstanden doorgeven
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Online energiesimulator
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van gas en stroom bedrijven en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er verscheidene netbeheerders service verlenen. Elke netbeheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Borsbeek betreft Iveka. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Borsbeek valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iveka. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Borsbeek

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Borsbeek
 • CV ketel: Pelgrim
 • Groene energie: 0,294%
 • Centrale postcode: 2150
 • Mazout: 2640 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,421
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-borsbeek

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met de basisinfo. Dit gaat over de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Borsbeek bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1560 m3 en 3420 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Deze aspecten werken door in de kosten van energie.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Normaliter is het gunstiger om eens per jaar een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat volgt is een tabel met alle interessante aanbieders + contracten. Bij alle contracten tref je info m.b.t. soort energie, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Borsbeek, en de welkomstkorting. Kies de organisatie die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende prijsaanbieding tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de leverancier. Denk aan www.essent.be en www.elegant.be. Jouw toekomstige energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Borsbeek


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €330 bonus betekenen. Toch, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be bieden wij vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Advies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Praktische tip 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Bezuinigadvies 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Tip 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Borsbeek. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je wisselen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En wellicht krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Borsbeek. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij een jaarcontract krijg je alle jaren zo’n persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk regelt jouw nieuwe leverancier de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een nieuwe leverancier. Denk aan Eneco, Lampiris of Trevion. Tevens neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw gekozen organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels de Energiehunter bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.energypeople.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Borsbeek vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Borsbeek en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Borsbeek

Een groot deel van de organisaties leveren vandaag de dag groene stroom in Borsbeek. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer divers. Niet elk “groene stroom” label is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Gebruik dan een filter voor “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Borsbeek vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Borsbeek zien we allerlei plannen met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 2150. In deze omgeving kan je meer en meer vrij voordelig bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Antwerpen energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Watz vergelijken.