Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zandhoven

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Zandhoven? Met behulp van onze website tref je gemakkelijk alle beschikbare energiebedrijven zoals Luminus & Lampirus. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Zandhoven prijstechnisch het meest interessant is. Ook bekijk je via de energievergelijker bruikbare informatie over zaken als tarieven van energie * gas en vaste of variabele tarieven. Daarnaast verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zandhoven
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,427
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende leveranciersonder elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 485,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Zandhoven?

Er zijn steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Zandhoven. Dit loopt van Engie tot bijvoorbeeld Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 30 organisaties. Deze energieleveranciers gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Iveka. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke energiebedrijven mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zandhoven is? Geef moeiteloos je persoonlijke gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, gas en stroom bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Is er een storing, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Door middel van onze tarievencheck check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Zandhoven, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Aan de hand van jouw input in de prijzenvergelijker bekijk jij moeiteloos een abonnement dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Zandhoven

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Altijd inzicht in het verbruik
 • Lampiris: Blog met handige bespaartips
 • MEGA: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: Online grip op je kosten
 • Elegant: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Watz: Reken jouw energiekoste online uit
 • Wase Wind: Sensibiliseren voor zuinig energiegebruik
 • Comfort Energy: Grip op verbruik en de kosten
 • Poweo: Een passend contract voor elk huishouden

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De pakketten van energiemaatschappijen en de energietarieven verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net verwerkt zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Zandhoven is Iveka. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Zandhoven is de netbeheerder van het gas Iveg. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Zandhoven

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Zandhoven
 • CV ketel: ACV
 • Groene energie: 0,3%
 • Hoofdpostcode: 2240
 • Verbruik Mazout: 2700 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveg
 • Gastarief M3: €0,427
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-zandhoven

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met je woning en gezinssituatie. Dit gaat over de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Zandhoven is het gemiddelde verbruik ong. 1590 m3 en nog eens 3450 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande prijszekerheid kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Normaliter is het gunstiger om eens per jaar een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat volgt is een overzicht met alle mogelijke aanbieders van energie. Bij elk pakket vind je voorwaarden over soort energie, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Zandhoven, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de maatschappij die matcht met jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante actie gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de onderneming. Bijv. www.engie.be of www.ecopower.be. Jouw aanstaande energieleverancier regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Zandhoven


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €330 voordeel geven. Toch, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder vind jij 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: apparaten uitschakelen
 • Bespaaradvies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Advies 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Bespaaradvies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Praktisch advies 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten vinden: regel jaarlijks het overstappen in Zandhoven. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde wisselen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Veelal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En tevens ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Zandhoven. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij een jaarcontract krijg jij alle jaren een concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal verzorgt je aanstaande gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Luminus, Essent of natuurlijk Trevion. Bij de volgende stap selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Je gekozen gas en stroom maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door energiehunter.be bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.poweo.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van lage prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Zandhoven vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Zandhoven en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Zandhoven

De meeste bedrijven leveren onderwijl groene stroom in Zandhoven. Toch kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet alle groene stroom is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Kies dan het filter “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Zandhoven vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de streek van de gemeente Zandhoven bestaan er diverse opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 2240. In deze buurt kan je vaak tegen een gunstig tarief bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Antwerpen helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Engie duurzame energie.


Alle plaatsen in deze gemeente