Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Herselt

Zonder problemen energie vergelijken in Herselt? Middels de energievergelijker vind je eenvoudig alle erkende energieleveranciers. Voorbeelden zijn Mega en Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Herselt prijstechnisch het meest interessant is. Ook bekijk je op deze pagina nuttige info info over items als energiebesparing in huis en duurzame verwarmingsbronnen. Voorts vind je hier handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Herselt
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,425
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote aanbieders in een overzicht
 • De beste energie aanbiedingen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 290,00.

Eenvoudig overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Herselt?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Herselt. Dit varieert van Essent tot Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 30 maatschappijen. Deze leveranciers lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Iveka. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke energiebedrijven er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Herselt is op dit moment? Voer vlug de privé gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Maar, aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Door middel van de energietarievenvergelijker ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Herselt, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij filteren in de energievergelijker ontdekken jullie probleemloos een contract dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Herselt

 • Engie: Een passend contract voor elk huishouden
 • OCTA+: Altijd scherpe acties
 • Lampiris: Eerlijk en transparant
 • MEGA: Uitstekende klantenservice
 • Essent: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Eneco: Meerdere contracten
 • Luminus: Waar loyale klanten worden beloond
 • Elegant: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Watz: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Poweo: Online energiesimulator

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van energie-aanbieders en de energiekosten zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er verscheidene beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Herselt is Iveka. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Herselt is de netbeheerder van het gas Iveka. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Herselt

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Herselt
 • CV ketel: Watts
 • Groene stroom: 0,298%
 • Hoofdpostcode: 2230
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2680 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,425
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-herselt

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk je contactgegevens. Dit gaat over aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Herselt is het gemiddelde verbruik ong. 1580 m3 en 3440 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Ten aanzien van looptijd zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Normaliter is het verstandig om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle interessante energie aanbieders. Van elk abonnement zie je specificaties als oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Herselt, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die in lijn is met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante prijsaanbieding tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de energie-onderneming. O.a. www.octaplus.be of www.eni.com. De betreffende energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Herselt


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €355 rendement bieden. Daartegenover, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter tref je 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Praktisch advies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigadvies 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Bezuinigtip 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Tip 5: minder vaak een warm bad nemen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Herselt. Dan ben je het voordeligst uit. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen veranderingen aanbrengen, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. Vaak wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En vaak is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld hanteren we: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Herselt. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij 12 maandelijkse contracten krijg je ieder jaar een zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal verwerkt je aanstaande energiemaatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en ga voor de beste of voordeligste energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE of ZENO. Bij de volgende stap bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie aanstaande energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Dankzij deze website ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.essent.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Via voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Herselt vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Herselt en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Herselt

Het gros van de organisaties verschaffen vandaag de dag groene stroom in Herselt. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder groene stroom contract heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven 100% transparant zijn? Neem dan zeker weten “Groen uit België”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Herselt vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Herselt zien we allerlei activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 2230. In deze plaats kan je soms heel gunstig meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Antwerpen energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Poweo vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente