Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ramsel

Eenvoudig energie vergelijken in Ramsel? Aan de hand van de Energiehunter doorzoek je probleemloos alle erkende bedrijven als bijvoorbeeld Engie & Antargaz. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Ramsel de laagste prijs hanteert. Daarbij verzamel je via de energievergelijker handige informatie over zaken als o.a. stroomtarieven en verschillende contracttypes. Daarbij verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Herselt
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,414
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle organisaties naast elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 250,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Ramsel?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in Ramsel. Dat loopt uiteen van Engie tot aanbieders zoals Luminus, er zijn opties bij de vleet. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 40 aanbieders. Deze aanbieders lopen allemaal via het net van Pbe Vlaanderen. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke energiebedrijven er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ramsel is in april 2024? Vul direct de eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, gas en stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een stroomstoring, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Via onze tarievencheck vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Ramsel, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Geholpen door de keuzevakjes in de vergelijkingstool detecteer jij gemakkelijk een abonnement dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Ramsel

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: Transparante prijzen
 • Lampiris: Inzicht in energiegebruik
 • MEGA: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Essent: Prettige klantendienst
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Luminus: Blog met handige bespaartips
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Diverse looptijden
 • Wase Wind: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Comfort Energy: Gemakkelijke verhuisservice
 • Poweo: Ook modelcontracten

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

De condities van gas en stroom maatschappijen en de energiekosten verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders werkzaam zijn. Iedere netbeheerder rekent weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Ramsel heet Pbe Vlaanderen. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Herselt is de aardgas netbeheerder Iverlek. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Ramsel

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Herselt
 • Populaire CV: Chappee
 • Aandeel duurzaam: 24,50%
 • Postcodegebied: 2230
 • Verbruik Mazout: 2850 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,414
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-ramsel

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Ramsel ligt dit gemiddeld op 1600 m3 en 3385 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Aangaande looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Door de bank genomen kan het uit om eens per jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat volgt is een tabel met alle erkende energie aanbieders. Van ieder abonnement zie jij info als oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Ramsel, en de eventuele korting. Kies de organisatie die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante korting gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van het energiebedrijf. Bijv. www.energie2030.be of natuurlijk www.wasewind.be. Jouw toekomstige energiemaatschappij regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Ramsel


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €285 bonus betekenen. Echter, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina lees jij 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Tip 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Bespaaradvies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Bespaaradvies 4: geen open haard gebruiken.
 • Advies 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze experts raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Ramsel. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men switchen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En tevens ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap hanteren we: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Ramsel. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij 1 jarige contracten ontvang jij elke 12 maanden deze zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken verzorgt jouw aanstaande maatschappij de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en neem een nieuwe leverancier. Denk aan Luminus, ENGIE of natuurlijk Comfort Energy. Hierna bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie geselecteerde energieleverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Via onze website check je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.energypeople.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij voordelige prijzen en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Ramsel vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Ramsel en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Ramsel

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers bieden momenteel groene stroom in Ramsel. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet alle groene energie is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan zeker weten “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Ramsel vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Herselt bestaan er tegenwoordig nogal wat projectenbinnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 2230. In deze regio kan je wellicht financieel aantrekkelijk meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Antwerpen volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Installeren van zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Poweo duurzame energie.