Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hulshout

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Hulshout? Middels de energievergelijker tref je moeiteloos alle relevante leveranciers. Je kunt denken aan Mega en Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Hulshout de laagste prijs biedt. Bovendien vind je op deze website handige informatie over onderwerpen zoals maatschappijen en concrete energiebespaartips. Voorts bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hulshout
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,426
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers gemakkelijk vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 255,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Hulshout?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Hulshout. Dat gaat van Eneco tot aan Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 25 bedrijven. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het net van Iveka. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke gas en stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hulshout is in maart 2024? Geef eenvoudig jouw eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, gas & stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Via de energietarievenvergelijker tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Hulshout, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Via selecties maken in onze vergelijker checkt men probleemloos een energie-abonnement dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Hulshout

 • Engie: ENGIE Electrabel Carplug Home
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: 1000+ lokale producenten van groene stroom
 • MEGA: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Advies en tools op maat op minder te verbruiken
 • Luminus: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Elegant: Scherpe tarieven groene stroom en aardgas
 • Watz: Transparante prijzen
 • Wase Wind: Waar loyale klanten worden beloond
 • Comfort Energy: Grip op verbruik en de kosten
 • Poweo: Eigen account

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten gas en stroom organisaties en de energiekosten verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Hulshout is Iveka. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Hulshout is de netbeheerder van het gas Iveka. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Hulshout

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Hulshout
 • CV Merk: Weishaupt
 • Aandeel duurzaam: 0,299%
 • Centrale postcode: 2235
 • Mazout verbruik: 2690 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,426
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-hulshout

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk de standaard informatie. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Hulshout bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1585 m3 + 3445 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken bepalen de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande contracten kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Door de bank genomen is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Van alle pakketten zoek je info als soort energie, contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Hulshout, en de eventuele korting. Kies de partij die past bij jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede kortingsactie gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de onderneming. Dit kan zijn www.energie2030.be en ook www.comfortenergy.be. De betreffende maatschappij regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Hulshout


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €325 bonus betekenen. Echter, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Onderstaand bieden wij 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Praktisch advies 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Bespaartip 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Advies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Advies 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Hulshout. Dan bespaar je het meeste geld. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen switchen, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. Normaliter wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap werkt het zo: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Hulshout. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij elke 12 maanden een persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak verwerkt je betreffende energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de beste of voordeligste leverancier. Zoals Eneco, ENGIE of natuurlijk Poweo. Bij de volgende stap bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw geselecteerde organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van onze website bekijk je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.ecopower.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Hulshout vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Hulshout en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Hulshout

Het merendeel van de bedrijven faciliteren vandaag de dag groene stroom in Hulshout. Op dit front is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene energie” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Selecteer dan de selectie “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Hulshout vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Hulshout zijn er nogal wat opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 2235. In de regio kan je vaak tegen een gunstig tarief meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Antwerpen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Dak met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Antargaz vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente