Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Massenhoven

Snel energie vergelijken in Massenhoven? Via energiehunter.be achterhaal je eenvoudig alle interessante energie aanbieders. Voorbeelden zijn Mega en Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Massenhoven het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast lees je op onze website uitgebreide info over thema’s zoals tarieven van energie * gas en handige bespaartips. Voorts vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zandhoven
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,417
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenonder elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Eenvoudig besparen tot wel € 480,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Massenhoven?

We zien erg veel energieleveranciers actief in de regio Massenhoven. Dat loopt uiteen van Lampirus tot en met Comfort Energy, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel zijn het zo’n 20 aanbieders. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Iverlek. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke gas en stroom aanbieders in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Massenhoven is voor jouw situatie? Geef vlug de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, gas en stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door onze handige vergelijker bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Massenhoven, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Via de keuzevakjes in de vergelijkingstool bekijk jij probleemloos een energieproduct dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Massenhoven

 • Engie: Diverse looptijden
 • OCTA+: Contact via telefoon, mail en social media
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Exclusieve kortingen
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Luminus: Prettige klantendienst
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Diverse looptijden
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Voor de klein- en grootverbruiker

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van maatschappijen en de prijzen verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net heeft weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Massenhoven is Iverlek. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Zandhoven is de aardgas netbeheerder Iverlek. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Massenhoven

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Zandhoven
 • CV ketel: Ferroli
 • Aandeel groen: 24,80%
 • Postcode: 2240
 • Verbruik Mazout: 2880 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,417
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-massenhoven

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste je contactgegevens. Dit zijn aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Massenhoven ligt dat gemiddeld op circa 1410 m3 en 3400 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Deze aspecten hebben effect op de energiekosten.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Rondom contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. In de regel is het voordeliger om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat volgt is een opsomming met alle beschikbare aanbieders van energie. Van elk contract tref je data zoals type stroom/gas, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Massenhoven, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die rijmt met jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een actuele leverancier gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.energie2030.be of www.comfortenergy.be. De betreffende energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Massenhoven


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan soms wel €390 opleveren. Echter, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Via de energiehunter lees jij 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Praktische tip 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Bezuinigtip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bespaartip 4: geen open haard gebruiken.
 • Advies 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Massenhoven. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, wisselen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Massenhoven. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij 1 jarige contracten ontvang je ieder jaar een persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard verwerkt jouw nieuwe gas en stroom maatschappij het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en ga voor de beste of voordeligste energieleverancier. Bijv. Eneco, ENGIE + Energy People. Vervolgens bepaal je de ingangsdatum van het contract. Jouw gekozen gas en stroom organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door www.energiehunter.be tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.luminus.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Massenhoven vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Massenhoven en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Massenhoven

Een groot deel van de aanbieders verschaffen onderwijl groene stroom in Massenhoven. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk groene energie label is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan het filter “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Massenhoven vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Zandhoven bestaan er tegenwoordig steeds meer initiatievenrondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 2240. In deze buurt kan je soms extra voordelig deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Antwerpen helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen op het dak
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Essent prijzen.