Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bouwel

Direct energie vergelijken in Bouwel? Dankzij www.energiehunter.be vergelijk je snel en simpel alle grote energieleveranciers als o.a. Luminus en Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Bouwel prijstechnisch het meest interessant is. Ook lees je op energiehunter.be belangrijke info over topics als verbruik in de regio en slimme thermostaten. Verder komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Grobbendonk
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,427
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Besparingen mogelijk tot wel € 345,00.

Zonder problemen overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Bouwel?

We zien steeds meer energieleveranciers actief in de regio Bouwel. Dit varieert van Eneco tot aan Comfort Energy, de keuze is enorm. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 20 energie aanbieders. Deze maatschappijen lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Pbe Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke gas en stroom organisaties actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bouwel is voor jouw verbruik? Vul gelijk jouw gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een gasstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Middels de energietarievenvergelijker check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Bouwel, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van de keuzevakjes in de vergelijkingstool detecteer je gemakkelijk een energieproduct dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Bouwel

 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Persoonlijke klantendienst
 • Essent: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Eneco: Denkt met jou mee over besparen
 • Luminus: Goed bereikbare klantendienst
 • Elegant: Eigen account
 • Watz: Online meterstanden doorgeven
 • Wase Wind: Grip op verbruik en de kosten
 • Comfort Energy: Verstand van (duurzame) energie
 • Poweo: Leverancier met meer dan 10 jaar ervaring

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De condities van aanbieders en de energietarieven variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders van het net op deze markt werken. Iedere beheerder van het net verwerkt eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Bouwel heet Pbe Vlaanderen. De prijzen voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Grobbendonk is de aardgas netbeheerder Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Bouwel

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Grobbendonk
 • Populair merk: Weishaupt
 • Groene stroom: 25,80%
 • Postcodegebied: 2288
 • Mazout: 2980 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,427
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-bouwel

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste de standaard informatie. Onder andere samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Bouwel is dat gemiddeld 1460 m3 en 3450 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken zie je weer terug in het energietarief.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. In algemene zin is het verstandig om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu een tabel met alle mogelijke leveranciers en contracten. Bij ieder pakket bekijk je voorwaarden zoals oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Bouwel, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele korting gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van de onderneming. O.a. www.lampiris.be of www.ecopower.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Bouwel


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €260 korting realiseren. Desondanks, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand vind jij 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: een afwasteil gebruiken
 • Praktisch advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Praktische tip 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Advies 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Bespaaradvies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Bouwel. Zo realiseer je de hoogste besparing. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, switchen van aanbieder, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Doorgaans worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie geldt: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Bouwel. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij elke 12 maanden zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel verzorgt de geselecteerde energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de beste of voordeligste maatschappij. Bijv. Eneco, Essent en Antargaz. Vervolgens beslis je over wanneer het contract in moet gaan. De aanstaande gas en stroom leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van onze website bekijk je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Bouwel vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Bouwel en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Bouwel

Een groot deel van de aanbieders ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Bouwel. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Bouwel vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Grobbendonk kennen we allerlei projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 2288. In deze woonplaats kan je steeds vaker zeer betaalbaar meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Antwerpen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen installeren
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler installeren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bezoek ook Antargaz prijzen.