Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wortel

Snel online energie vergelijken in Wortel? Geholpen door www.energiehunter.be ontdek je gemakkelijk alle erkende energie aanbieders. Voorbeelden zijn Essent en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Wortel het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien vind je op deze pagina praktische info over topics zoals tarieven van energie * gas en vaste of variabele tarieven. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hoogstraten
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,43
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 375,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Wortel?

Er zijn enorm veel energieleveranciers in Wortel. Dat loopt van Antargaz tot aan OCTA+, de keuze is enorm. In mei 2024 kan je kiezen uit om en nabij 30 leveranciers. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Pbe Vlaanderen. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke bedrijven er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wortel is die past bij jouw verbruik? Geef moeiteloos de eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap meteen over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door de energiehunter vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Wortel, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Geholpen door filters in de prijzenvergelijker bekijkt men moeiteloos een contract dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Wortel

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: Overzichtelijke contracten
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Slimme Tado thermostaat
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Transparant en eerlijk
 • Elegant: Vlekkeloze service
 • Watz: Gemakkelijke verhuisservice
 • Wase Wind: Samen investeren in windenergieprojecten in eigen streek
 • Comfort Energy: Ook modelcontracten
 • Poweo: Online prijs berekenen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen mei 2024)

De aansluitingen van energie-organisaties en de prijzen zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor transport. De netbeheerder van stroom in Wortel is Pbe Vlaanderen. De tarieven van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Hoogstraten is de huidige netbeheerder van het aardgas Iverlek. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Wortel

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Hoogstraten
 • CV Merk: Bulex
 • Groene energie: 26,10%
 • Postcodegebied: 2323
 • Gem. mazout: 1500 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,43
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-wortel

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Wortel gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1475 m3 plus 3465 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Inzake looptijd kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Veelal kan het uit om eens per jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle mogelijke energie aanbieders. Van alle pakketten check je voorwaarden m.b.t. type energie, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Wortel, en de welkomstkorting. Kies de leverancier die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie aanbieder beschikbaar? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de leverancier. Bijvoorbeeld www.octaplus.be of www.trevion.be. De betreffende energie-partij zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Wortel


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan meer dan €265 korting realiseren. Maar, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Via onze hunters bekijk je 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: wassen op 30 graden
 • Bespaaradvies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Advies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Praktisch advies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Bespaaradvies 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Wortel. Daarna is de besparing het grootst. Belangrijk, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men overstappen, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En vaak wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Wortel. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij een jaarcontract krijg je elk jaar een persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt je nieuwe gas en stroom maatschappij het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste energiemaatschappij. Zoals Luminus, Lampiris + Antargaz. Tevens bepaal je wanneer het contract in moet gaan. De aanstaande gas en stroom aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Via de energievergelijker bekijk je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.luminus.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Wortel vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Wortel en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Wortel

Het merendeel van de energieleveranciers faciliteren momenteel groene stroom in Wortel. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene energie label is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan de selectie “Groene stroom uit België”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Wortel vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Hoogstraten zijn er allerlei plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 2323. In deze omgeving kan je vaak extra voordelig meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Antwerpen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Eneco prijzen mei 2024.