Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Weelde

Eenvoudig energie vergelijken in Weelde? Met behulp van de energievergelijker doorzoek je overzichtelijk alle bekende energieleveranciers als bijv. Luminus en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Weelde prijstechnisch het meest interessant is. Ook bekijk je op deze website bruikbare informatie over onderwerpen als energiebelastingen en vaste en variabele tarieven. Ook vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ravels
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,433
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties onder elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Eenvoudig besparen tot wel € 375,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Weelde?

Er zijn best veel energieleveranciers beschikbaar in Weelde. Van Eneco tot Mega, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 25 leveranciers. Deze aanbieders gebruiken allen de leidingen van Iverlek. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas en stroom aanbieders in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Weelde is? Vul snel je persoonlijke gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, gas & stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als een gasstoring, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van de vergelijkingstool bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Weelde, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van jouw input in onze vergelijker bekijk je gemakkelijk een overeenkomst dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Weelde

 • Engie: Denkt met jou mee over besparen
 • OCTA+: Een en al energie voor u
 • Lampiris: Online account
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: Denkt met jou mee over besparen
 • Eneco: Waar loyale klanten worden beloond
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Gemakkelijke verhuisservice
 • Wase Wind: Ook flexibele prijzen
 • Comfort Energy: Tankdiensten als keuring, saneren en plaatsen nieuwe tank
 • Poweo: Overzichtelijke contracten

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten maatschappijen en de vergoedingen verschillen per regio. Dit komt doordat er veel netbeheerders verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder rekent weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Weelde heet Iverlek. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Ravels wordt transport van het aardgas beheerd door Iverlek. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Weelde

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Ravels
 • CV ketel: Junkers
 • Aandeel groen: 26,40%
 • Postcode: 2381
 • Verbruik stookolie: 1530 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,433
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-weelde

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Onder andere de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Weelde ligt dat gemiddeld op circa 1490 m3 en 3480 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Deze details dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijs zekerheden kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Vaak is het slim om ieder jaar een nieuw contract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle grote aanbieders + contracten. Bij ieder abonnement check je info als soort energie, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Weelde, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire kortingsactie in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Onder andere www.lampiris.be of www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Weelde


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €280 korting realiseren. Desalniettemin, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be vind jij 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Bezuinigadvies 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Advies 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Bezuinigtip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Weelde. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men wisselen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Normaal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt is het principe: meerjarige contracten zijn prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Weelde. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elke 12 maanden deze zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken regelt je toekomstige aanbieder de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en selecteer de voordeligste partij. Bijvoorbeeld Luminus, Lampiris en ook Wase Wind. Ook bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Jullie gekozen energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door de Energiehunter check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.ecopower.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Middels voordelige tarieven en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Weelde vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Weelde en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Weelde

Het merendeel van de aanbieders leveren vandaag de dag groene stroom in Weelde. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Neem dan zeker voor “Groen uit België”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Weelde vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Ravels kennen we steeds meer initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 2381. In deze buurt kan je in toenemende mate zeer betaalbaar meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Antwerpen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler plaatsen
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Lees de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Mega prijzen april 2024.