Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Meerle

Direct energie vergelijken in Meerle? Aan de hand van www.energiehunter.be achterhaal je snel en simpel alle relevante energie aanbieders als o.a. OCTA+ en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Meerle de scherpste prijs kan bieden. Bovendien bekijk je via de energievergelijker bruikbare informatie over onderwerpen als energiebesparing in huis en info over de enkele of dubbele meter. Bovendien verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hoogstraten
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,431
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 475,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Meerle?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Meerle. Dit varieert van Essent tot aan Watz, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In april 2024 zijn het zo’n 25 providers. Deze bedrijven werken uitsluitend met het netwerk van Pbe Vlaanderen. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke gas & stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Meerle is voor jouw verbruik? Geef vlug jouw gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, gas en stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Geholpen door onze energie achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Meerle, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van selecties maken in de energievergelijker checkt men moeiteloos een contract dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Meerle

 • Engie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: Gemakkelijk prijs berekenen
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Eneco: Reken jouw energiekoste online uit
 • Luminus: Online prijs berekenen
 • Elegant: Exclusieve aanbiedingen
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Exclusieve kortingen
 • Comfort Energy: Online account
 • Poweo: Duidelijk en eerlijke aanbieder

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten maatschappijen en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er meerdere netbeheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net rekent eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Meerle betreft Pbe Vlaanderen. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Hoogstraten is de netbeheerder van het gas Iverlek. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Meerle

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Hoogstraten
 • CV ketel: De Dietrich
 • Groene stroom: 26,20%
 • Hoofdpostcode: 2328
 • Mazout consumptie: 1510 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,431
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-meerle

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Meerle bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1480 m3 en 3470 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze factoren bepalen jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Rondom prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Gewoonlijk is het verstandig om eens in de 12 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een tabel met alle populaire energiebedrijven. Van ieder abonnement achterhaal jij details m.b.t. herkomst energie, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Meerle, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die past bij de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante leverancier tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van het bedrijf. Dit kan zijn www.engie.be en ook www.ecopower.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Meerle


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €385 opleveren. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters bekijk je 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: apparaten uitschakelen
 • Tip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bezuinigadvies 3: was met waterbesparing
 • Praktisch advies 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Bespaartip 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Meerle. Zo betaal je het minst voor je energie. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, wisselen van maatschappij, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt is het principe: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Meerle. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elk jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard verzorgt je toekomstige maatschappij de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een nieuwe energieleverancier. Zoals Eneco, ENGIE of Wase Wind. Hierna bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). De betreffende gas en stroom leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels www.energiehunter.be tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.lampiris.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Meerle vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Meerle en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Meerle

Veel aanbieders leveren momenteel groene stroom in Meerle. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet elk “groene stroom” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval het filter “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Meerle vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Hoogstraten zien we diverse stappen met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 2328. In deze buurt kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Antwerpen volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen integreren
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk info van OCTA+ prijzen april 2024.