Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oostmalle

Gemakkelijk energie vergelijken in Oostmalle? Geholpen door de energievergelijker check je probleemloos alle grote bedrijven als bijvoorbeeld Watz en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Oostmalle prijstechnisch het meest interessant is. Ook bekijk je via onze vergelijker uitgebreide informatie over items als bijv. het ideale overstapmoment en zakelijke energie. Daarnaast bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Malle
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,435
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Enorme besparingen tot wel € 255,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Oostmalle?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers in Oostmalle. Dat gaat van Poweo tot en met OCTA+, er zijn meer leveranciers dan ooit. Tegenwoordig zijn het zo’n 20 bedrijven. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Iverlek. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke gas en stroom maatschappijen mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oostmalle voor jou is? Geef hieronderjouw gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij een gasstoring, dan wil je dat er meteen transparantie is. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van de energietarievenvergelijker bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Oostmalle, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v de keuzevakjes in de Energiehunter detecteren jullie simpel en snel een energieovereenkomst dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Oostmalle

 • Engie: Verschillende termijnen
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Online facturen bekijken
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Online energiesimulator
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Luminus: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Elegant: Online account
 • Watz: Ook met zonnepanelen
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Eigen account
 • Poweo: Goed bereikbare klantendienst

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van maatschappijen en de prijzen zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er allerlei netbeheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Oostmalle heet Iverlek. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Malle is de netbeheerder van het gas Iverlek. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Oostmalle

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Malle
 • Populair merk: Vaillant
 • Groene stroom: 26,60%
 • Postcode: 2390
 • Verbruik stookolie: 1550 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,435
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-oostmalle

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met je contactgegevens. Dit zijn het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Oostmalle is dat gemiddeld 1500 m3 en 3490 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren zie je weer terug in het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Normaliter is het voordeliger om jaarlijks een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle erkende energie aanbieders. Bij alle contracten bekijk jij specificaties zoals herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Oostmalle, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende leverancier tussen de resultaten? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de website van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.essent.be of www.comfortenergy.be. De betreffende maatschappij regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Oostmalle


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €330 opleveren. Desondanks, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Via de energiehunter vind jij 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: de verwarming omlaag doen
 • Bespaartip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Praktisch advies 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Bespaartip 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Bespaartip 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Oostmalle. Zo is de besparing het grootst. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen overstappen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Vaak worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Oostmalle. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je jaarlijks deze persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard verzorgt jouw toekomstige energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent of natuurlijk Eni. Bij de volgende stap neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. De toekomstige maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van deze website check je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.comfortenergy.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van lage prijzen en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Oostmalle vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Oostmalle en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Oostmalle

De meeste energieleveranciers faciliteren op dit moment groene stroom in Oostmalle. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet ieder “groene stroom” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval de optie “Groen uit NL”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Oostmalle vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Malle bestaan er allerlei stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 2390. In de regio kan je meer en meer heel gunstig participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Antwerpen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Het huis isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over Lampirus prijzen april 2024.