Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Laakdal

Snel online energie vergelijken in Laakdal? Aan de hand van energiehunter.be ontdek je snel en simpel alle relevante energiebedrijven zoals Mega & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Laakdal het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien vergaar je via de energievergelijker waardevolle informatie over zaken als o.a. maatschappijen en tips om jouw huis te verduurzamen. Ook verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Laakdal
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2023€0,446
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2023€0,286
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvenin een overzicht
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar tot wel € 495,00.

Probleemloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Laakdal?

We zien opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Laakdal. Dat gaat van Essent tot aan OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag is het aanbod ongeveer 20 maatschappijen. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Iveka. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke leveranciers actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Laakdal is in juni 2023? Geef eenvoudig je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van onze tarievencheck ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Laakdal, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! D.m.v selecties in de vergelijkingstool zoek jij eenvoudig een product dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Laakdal

 • Engie: Betaalbare energie
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: Goed bereikbare klantendienst
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Wase Wind: Online energiesimulator
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Gemakkelijk prijs berekenen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2023)

De producten van gas en stroom aanbieders en de kosten verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er verschillende netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder heeft eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Laakdal heet Iveka. De prijzen voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Laakdal is de aardgas netbeheerder Iveka. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Laakdal

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Laakdal
 • Populair merk: Ferroli
 • Groene energie: 0,319%
 • Postcode: 2430
 • Mazout consumptie: 2890 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,446
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-laakdal

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Laakdal is dit gemiddeld zo’n 1480 m3 en 3330 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. De data die je invult hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracten zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Normaliter is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle interessante aanbieders van energie. Bij ieder abonnement vind je specificaties aangaande soort stroom/gas, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Laakdal, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die aansluit op jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante aanbieder beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de maatschappij. Zoals www.engie.be of natuurlijk www.zeno.be. De gekozen leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Laakdal


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juni 2023 kan wel €365 besparen. Evenwel, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be lees je 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Tip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Bezuinigadvies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Bezuinigadvies 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Bezuinigadvies 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Laakdal. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, switchen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juni 2023 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En eventueel krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Laakdal. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij elke 12 maanden deze hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak regelt je toekomstige maatschappij de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de voordeligste energiemaatschappij. Zoals Eneco, ENGIE + Watz. Vervolgens neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). Je aankomende organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van onze vergelijker bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.essent.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Via lagere tarieven en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Laakdal vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Laakdal en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Laakdal

Bijna alle bedrijven verschaffen momenteel groene stroom in Laakdal. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Laakdal vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Laakdal zien we diverse activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 2430. In deze omgeving kan je wellicht financieel aantrekkelijk bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Antwerpen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Woning met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler plaatsen
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Check ook Lampirus prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente