Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Veerle

Zonder problemen energie vergelijken in Veerle? Dankzij de energievergelijker check je moeiteloos alle erkende maatschappijen zoals Eneco & Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Veerle de laagste prijs hanteert. Ook check je op deze pagina uitgebreide info over zaken zoals verschillende gasregio’s en concrete energiebespaartips. Daarbij komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Laakdal
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,44
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote bedrijven in een overzicht
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Enorme besparingen tot wel € 340,00.

Zonder problemen overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Veerle?

We zien erg veel energieleveranciers actief in de regio Veerle. Dat loopt uiteen van Antargaz tot bijvoorbeeld Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags tellen we ruim 40 aanbieders. Deze bedrijven lopen allemaal via het net van Pbe Vlaanderen. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke energieleveranciers actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Veerle voor jou is? Geef hierna de gevraagde gegevens in, vind de laagste prijs, en stap meteen over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, energie-organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: kijk ook naar service. Per slot van rekening wenst elke consument een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij de energietarievenvergelijker achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Veerle, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. D.m.v selecties in de prijzenvergelijker bekijk jij gemakkelijk een energiecontract dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Veerle

 • Engie: Goede klantenservice
 • OCTA+: Diverse looptijden
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Meer dan energie!
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Luminus: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Elegant: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Watz: Altijd inzicht in het verbruik
 • Wase Wind: Handige website
 • Comfort Energy: Verstand van zaken!
 • Poweo: Transparante prijzen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van organisaties en de kosten zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke beheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Veerle heet Pbe Vlaanderen. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Laakdal is de netbeheerder van het gas Iverlek. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Veerle

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Laakdal
 • CV Merk: Baxi
 • Groene stroom: 27,10%
 • Hoofdpostcode: 2431
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1600 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,44
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-veerle

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In Veerle gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1525 m3 & 3300 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Deze details hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Omtrent contractduur kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Meestal is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Van alle pakketten vind jij details met betrekking tot soort energie, contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Veerle, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die matcht met jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende aanbieding tussen de resultaten? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.lampiris.be of www.elegant.be. De gekozen energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Veerle


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €270 bonus betekenen. Desondanks, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand tref je 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: led-lampen gebruiken
 • Praktische tip 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Bespaaradvies 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Bespaaradvies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bespaaradvies 5: profiteer van gratis daglicht

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Veerle. Zodoende bespaar je het meeste geld. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, switchen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Veerle. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij ieder jaar een scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt je betreffende gas en stroom aanbieder het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Bedrijven als Eneco, Lampiris + Comfort Energy. Bij de volgende stap kies je de startdatum van het abonnement. Jouw nieuwe energie-aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van de Energiehunter check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.energie2030.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Met behulp van goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Veerle vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Veerle en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Veerle

Tal van leveranciers leveren onderhand groene stroom in Veerle. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle “groene energie” is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval de selectie “Groen uit België”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Veerle vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Laakdal onderscheiden we nogal wat activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 2431. In deze plaats kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Antwerpen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen integreren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Engie.