Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Emblem

Direct energie vergelijken in Emblem? Middels www.energiehunter.be vergelijk je gemakkelijk alle relevante energieleveranciers als o.a. Watz en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Emblem prijstechnisch het meest interessant is. Tevens verzamel je op energiehunter.be uitgebreide informatie over thema’s zoals stroomtarieven en uitleg over jouw energierekening. Voorts geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ranst
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,446
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende bedrijven naast elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Eenvoudig besparen tot wel € 445,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Emblem?

We zien erg veel energieleveranciers actief in de regio Emblem. Dit loopt van Lampirus tot aan Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 40 energieleveranciers. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Iverlek. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke energie-aanbieders er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Emblem is? Voer moeiteloos de eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een storing, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van onze prijzencheck achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van Emblem, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van filters in de Energiehunter check je zonder problemen een abonnement dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Emblem

 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • OCTA+: Diverse looptijden
 • Lampiris: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • MEGA: Gemakkelijke verhuisservice
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Luminus: Goede klantenservice
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Altijd scherpe acties
 • Wase Wind: Contact via telefoon, mail en social media
 • Comfort Energy: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Poweo: Prima klantendienst

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas en stroom organisaties en de kosten zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er meerdere netbeheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net gebruikt weer andere onkosten voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Emblem is Iverlek. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Ranst valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Iverlek. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Emblem

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Ranst
 • CV Merk: Fasto
 • Groene stroom: 27,70%
 • Centrale postcode: 2520
 • Aantal mazout liters: 1660 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,446
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-emblem

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk de standaard informatie. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In Emblem bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1555 m3 & 3330 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. Deze factoren hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Aangaande contracten kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal is het slim om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een tabel met alle erkende maatschappijen en contracten. Van elk abonnement bekijk jij voorwaarden over herkomst energie, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Emblem, en de welkomstbonus. Kies de partij die rijmt met jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende actie tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.engie.be + www.belpower.be. De betreffende leverancier zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Emblem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €275 besparen. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand check jij 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Praktische tip 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Tip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Praktische tip 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Bespaartip 5: combineer verschillende kleuren was

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Emblem. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je overstappen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelcontracten. Vaak vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Emblem. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij alle jaren zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak verwerkt de aankomende gas en stroom leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Zoals Eneco, ENGIE of Aspiravi. Hierna kies je het moment waarop het contract ingaat. De toekomstige maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Middels www.energiehunter.be bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.essent.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lagere onkosten en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Emblem vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Emblem en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Emblem

Het gros van de maatschappijen ondersteunen onderhand groene stroom in Emblem. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat leveranciers 100% transparant zijn? Ga dan voor het filter “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Emblem vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Ranst zijn er steeds meer acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 2520. In deze plaats kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Antwerpen helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen installeren
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Huis met zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Watz.