Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kontich

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Kontich? Aan de hand van deze website check je eenvoudig alle erkende energiebedrijven. Voorbeelden zijn Mega en Comfort Energy. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Kontich de laagste prijs hanteert. Voorts vind je via de Energiehunter nuttige informatie informatie over thema’s zoals verschillende gasregio’s en tips om te besparen op energie. Daarnaast komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Kontich
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,458
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders onder elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 445,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Kontich?

Er zijn nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Kontich. Dat loopt van Engie tot bijvoorbeeld Luminus, de keuze is enorm. Op dit moment tellen we ruim 20 maatschappijen. Zij werken uitsluitend met de infrastructuur van Iveka. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke energieleveranciers in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kontich is voor jouw verbruik? Vul hieronderjouw eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Bij een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Met behulp van onze handige vergelijker tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Kontich, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van selecties in de tarievenvergelijker detecteren jullie verrassend eenvoudig een energieproduct dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Kontich

 • Engie: Altijd scherpe acties
 • OCTA+: Meerdere contracten
 • Lampiris: Verschillende termijnen
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Grip op verbruik en de kosten
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van gas & stroom leveranciers en de energietarieven verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder heeft eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Kontich is Iveka. De prijzen voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Kontich valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Iveka. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Kontich

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Kontich
 • Populaire CV: Atag
 • Aandeel groen: 0,331%
 • Hoofdpostcode: 2550
 • Verbruik stookolie: 1500 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,458
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh

Steden in de buurt

energie-vergelijken-kontich

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste de standaard informatie. Onder andere de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Kontich is dit gemiddeld zo’n 1540 m3 plus 3390 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Al deze zaken hebben invloed op het energietarief.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Vaak loont het om jaarlijks weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Er volgt nu een tabel met alle erkende aanbieders + contracten. Van elk contract check jij details m.b.t. herkomst energie, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Kontich, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige aanbieder gevonden? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van het bedrijf. Bijv. www.essent.be en ook www.poweo.be. De gekozen energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Kontich


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €290 opleveren. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter check jij 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Bespaartip 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Advies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bespaartip 4: geen open haard gebruiken.
 • Advies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Kontich. Zodanig ben je het voordeligst uit. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen overstappen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En tevens krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Kontich. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij 1 jarige contracten krijg je alle jaren een dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel verwerkt de gekozen energiemaatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en selecteer de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Bedrijven als Eneco, Lampiris + Comfort Energy. Tevens bepaal je de ingangsdatum van het contract. Jouw gekozen gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij onze website vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.ebem.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Super simpel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van voordelige prijzen en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Kontich vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Kontich en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Kontich

Bijna alle energie aanbieders leveren onderwijl groene stroom in Kontich. Toch is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle groene energie heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Kontich vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Kontich zijn er meerdere activiteiten rondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 2550. In deze buurt kan je soms tegen een gunstig tarief bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Antwerpen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Check ook Lampirus prijzen maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente