Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lier

Op je gemak energie vergelijken in Lier? Middels onze website tref je eenvoudig alle relevante leveranciers. Je kunt denken aan OCTA+ en Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Lier de laagste prijs hanteert. Tevens bekijk je op energiehunter.be nuttige info info over items als bijv. verschillende aanbieders en uitleg over jouw energierekening. Voorts geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lier
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,453
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende maatschappijenonder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar tot wel € 300,00.

Zonder problemen overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Lier?

Wij zien flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Lier. Van Essent tot aanbieders zoals Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag kun je kiezen uit circa 25 bedrijven. Deze leveranciers werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Iverlek. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke leveranciers actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lier voor jou is? Vul eenvoudig de privé gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, gas en stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een gasstoring, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van onze tarievencheck tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Lier, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van selecties in de tool bekijkt men moeiteloos een energieproduct dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Lier

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Online account
 • MEGA: Eerlijk en transparant
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Advies en tools op maat op minder te verbruiken
 • Luminus: Ook flexibele prijzen
 • Elegant: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Watz: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Wase Wind: Diverse looptijden
 • Comfort Energy: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Poweo: Duidelijke website

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen februari 2024)

De producten van gas & stroom organisaties en de prijzen zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er allerlei beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Lier heet Iverlek. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Lier is de huidige netbeheerder van het aardgas Iverlek. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Lier

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Lier
 • Populair merk: Rendamax
 • Aandeel duurzaam: 0,326%
 • Postcode: 2500
 • Verbruik stookolie: 2960 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,453
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-lier

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Lier gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1515 m3 + 3365 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Dit alles werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake prijsafspraken kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Doorgaans is het verstandig om ieder jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle populaire aanbieders van energie. Bij ieder abonnement zoek jij data aangaande soort energie, abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Lier, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante aanbieding in het lijstje? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van het energiebedrijf. Denk aan www.essent.be en ook www.wasewind.be. Jouw aanstaande energieonderneming regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Lier


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan in sommige gevallen wel €250 opleveren. Desalniettemin, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Onderstaand bekijk je vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Bespaartip 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Praktische tip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Praktische tip 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Bespaartip 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Lier. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Dikwijls vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En eventueel krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld geldt: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Lier. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij alle jaren een zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel verzorgt de gekozen energieleverancier de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste energiemaatschappij. Zoals Luminus, Lampiris + Antargaz. Vervolgens kies je de ingangsdatum (start levering). De toekomstige gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij onze vergelijker check je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.lampiris.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Via lage kosten en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Lier vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Lier en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Lier

De meeste energiemaatschappijen leveren op dit moment groene stroom in Lier. Echter zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet alle groene energie is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Selecteer dan de selectie “Groene Energie uit België”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Lier vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Lier kennen we allerlei activiteiten met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 2500. In deze omgeving kan je soms tegen een gunstig tarief deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Antwerpen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen installeren
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler in de woning
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Eneco prijzen februari 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente