Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hove

Op je gemak energie vergelijken in Hove? Middels onze vergelijker achterhaal je eenvoudig alle erkende aanbieders. Voorbeelden zijn Essent & Poweo. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Hove de beste deal heeft! Ook verzamel je via de energievergelijker belangrijke info over items zoals stroomtarieven en variabele of vaste tarieven. Daarbij bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hove
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveg
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,456
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bedrijven naast elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Gemiddelde besparing van € 285,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Hove?

Er zijn steeds meer energieleveranciers voorhanden in Hove. Dit loopt van Eneco tot Mega, de keuze is reusachtig groot. In februari 2024 is het aanbod ongeveer 30 organisaties. Deze aanbieders gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Iveka. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke gas & stroom aanbieders er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hove is? Geef eenvoudig de eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, gas en stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van onze tarievencheck ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Hove, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Via selecties in de tool achterhaalt men probleemloos een abonnement dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Hove

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Gemakkelijke verhuisservice
 • Lampiris: Ook modelcontracten
 • MEGA: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Essent: Diverse looptijden
 • Eneco: Handige website
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: Grip op verbruik en de kosten
 • Poweo: Altijd inzicht in het verbruik

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen februari 2024)

Het aanbod van gas en stroom leveranciers en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene netbeheerders werkzaam zijn. Elke beheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Hove betreft Iveka. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Hove wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iveg. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Hove

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Hove
 • Populair merk: Weishaupt
 • Groene stroom: 0,329%
 • Postcodegebied: 2540
 • Gem. mazout: 2990 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveg
 • Gastarief M3: €0,456
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh

Plaatsen in de omgeving

energie-vergelijken-hove

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste de standaard informatie. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Hove is dat gemiddeld 1530 m3 en nog eens 3380 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van abonnementen kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Dikwijls kan het uit om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij ieder contract vind je informatie m.b.t. soort energie, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Hove, en de overstapbonus. Kies de leverancier die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende actie gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. Onder andere www.octaplus.be + www.energypeople.be. De betreffende energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Hove


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan tot wel €350 voordeel geven. Toch, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter profiteer je van 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Bespaaradvies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Tip 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Praktische tip 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Praktische tip 5: Houd de brievenbus dicht

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Hove. Dan ben je het voordeligst uit. Maar, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je switchen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. In algemene zin worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Hove. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je jaarlijks zo’n concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal regelt je nieuwe gas en stroom organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de goedkoopste partij. Zoals Eneco, ENGIE en Energie 2030. Daarna neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. De gekozen energie-organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij deze website achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.poweo.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij goedkope prijzen en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Hove vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Hove en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Hove

Tal van organisaties bieden vandaag de dag groene stroom in Hove. Op dit front is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene energie” draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties een groen beleid hanteren? Kies in dat geval de selectie “Groen uit NL”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Hove vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Hove bestaan er tegenwoordig vele stappen met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 2540. In deze buurt kan je in toenemende mate extra voordelig meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Antwerpen energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler integreren
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Mega prijzen februari 2024.