Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hoboken

Zonder problemen energie vergelijken in Hoboken? Aan de hand van de energievergelijker check je probleemloos alle relevante energieleveranciers als bijv. Engie & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Hoboken prijstechnisch het meest interessant is. Voorts tref je via de Energiehunter nuttige informatie informatie over items als energieproblemen en handige bespaartips. Daarbij vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Antwerpen
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,456
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvenin een overzicht
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 310,00.

Zonder problemen overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Hoboken?

We zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Hoboken. Dat loopt van Eneco tot aanbieders zoals Watz, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 25 maatschappijen. Deze aanbieders werken uitsluitend met het net van Iverlek. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas & stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hoboken is in mei 2024? Voer hieronderjouw eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, gas & stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: kijk ook naar service. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Geholpen door onze tarievencheck vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Hoboken, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van selecties in de energievergelijker zoek jij probleemloos een contract dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Hoboken

 • Engie: Meer dan alleen een energiecontract
 • OCTA+: Diverse looptijden
 • Lampiris: Blog met handige bespaartips
 • MEGA: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Essent: Handige website
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Ook flexibele prijzen
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Alles beheren via de klantzone
 • Comfort Energy: Online energiesimulator
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen mei 2024)

Het aanbod van gas en stroom bedrijven en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei beheerders van het net verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Hoboken betreft Iverlek. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Antwerpen valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Iverlek. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Hoboken

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Antwerpen
 • Populaire CV: Watts
 • Groene energie: 28,70%
 • Postcode: 2660
 • Mazout consumptie: 1760 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,456
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-hoboken

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk de basisinfo. Dat betreft het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Hoboken bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1400 m3 + 3380 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Gewoonlijk is het verstandig om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle grote energiebedrijven. Van elk contract vind jij data met betrekking tot type stroom/gas, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Hoboken, en de overstapbonus. Selecteer de leverancier die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele korting gecheckt? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de energie-onderneming. Onder andere www.energie2030.be en www.zeno.be. De betreffende aanbieder zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Hoboken


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan soms wel €330 besparen. Desondanks, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter bekijk je 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bespaaradvies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Tip 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Praktische tip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Praktisch advies 5: switch van energiemaatschappij

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Hoboken. Daarna ben je het voordeligst uit. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen veranderingen aanbrengen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap is het principe: contracten voor een langere periode zijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Hoboken. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij jaarlijks een scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel faciliteert jouw aanstaande gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste aanbieder. Denk aan Eneco, Essent + Antargaz. Hierna neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. De aanstaande gas en stroom organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Middels onze vergelijker vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.octaplus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van lage prijzen en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Hoboken vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Hoboken en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Hoboken

Veel energieleveranciers leveren momenteel groene stroom in Hoboken. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet elk “groene energie” label komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers 100% transparant zijn? Kies dan de selectie “Groen uit NL”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Hoboken vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Antwerpen zien we diverse activiteiten rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 2660. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht zeer betaalbaar participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Antwerpen helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Warm water via de zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk details over Luminus contract.