Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Leest

Snel energie vergelijken in Leest? Aan de hand van deze website tref je eenvoudig alle bekende bedrijven als bijv. Luminus & Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Leest het goedkoopste contract aanbiedt. Ook bekijk je op energiehunter.be nuttige info info over topics zoals verschillende aanbieders en zakelijke energie. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Mechelen
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,46
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote leveranciersbij elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 330,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Leest?

Wij zien best veel energieleveranciers beschikbaar in Leest. Dat loopt uiteen van Eneco tot aan Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 25 energie aanbieders. Deze maatschappijen lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Pbe Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke gas en stroom leveranciers je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Leest is voor jouw verbruik? Vul vlug de benodigde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, energiebedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Via onze tarievencheck achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Leest, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Geholpen door filters in de vergelijkingstool bekijkt men gemakkelijk een energieproduct dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Leest

 • Engie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Altijd bereikbaar
 • MEGA: Een passend contract voor elk huishouden
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Online prijs berekenen
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Sensibiliseren voor zuinig energiegebruik
 • Comfort Energy: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Poweo: Uitgebreide contactmogelijkheden

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van energiebedrijven en de kosten zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Leest is Pbe Vlaanderen. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Mechelen is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Leest

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Mechelen
 • Populair merk: Bulex
 • Groene stroom: 29,10%
 • Hoofdpostcode: 2811
 • Verbruik stookolie: 1800 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,46
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh

Plaatsen in de omgeving

energie-vergelijken-leest

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste je contactgegevens. Dit zijn de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Leest is dat gemiddeld 1420 m3 & 3400 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Dit alles werken door in de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Door de bank genomen is het gunstiger om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle beschikbare energie aanbieders. Van alle pakketten tref jij specificaties als type energie, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Leest, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante leverancier beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van het energiebedrijf. Onder andere www.octaplus.be of natuurlijk www.zeno.be. De gekozen energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Leest


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €280 besparen. Desalniettemin, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna bekijk je 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: een afwasteil gebruiken
 • Bezuinigtip 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Bespaartip 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Bezuinigtip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Praktisch advies 5: kies voor een klokthermostaat

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Leest. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, wisselen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En mogelijk wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap geldt in beginsel: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Leest. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij alle jaren een zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal regelt jouw aanstaande aanbieder het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en kies de beste of voordeligste energiemaatschappij. Bijvoorbeeld OCTA+, ENGIE of Antargaz. Hierna neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). Jouw geselecteerde maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Geholpen door energiehunter.be vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Leest vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Leest en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Leest

Bijna alle maatschappijen leveren inmiddels groene stroom in Leest. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet ieder groene energie contract kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers 100% transparant zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groene Energie uit België”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Leest vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Mechelen onderscheiden we diverse activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 2811. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Antwerpen volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Comfort Energy contract.