Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Terhagen

Gemakkelijk energie vergelijken in Terhagen? Dankzij onze vergelijker vergelijk je supersnel alle beschikbare leveranciers als bijvoorbeeld Essent en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Terhagen de beste deal heeft! Daarbij verzamel je op deze website praktische informatie over topics zoals verschillende aanbieders en info over de enkele of dubbele meter. Voorts geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Rumst
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,367
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle providers gemakkelijk vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 270,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Terhagen?

We zien meer en meer energieleveranciers actief in de regio Terhagen. Dat loopt van Engie tot bijvoorbeeld Comfort Energy, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 20 maatschappijen. Deze werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Pbe Vlaanderen. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke gas en stroom bedrijven er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Terhagen voor jou is? Voer snel jouw eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Via de energiehunter tref je direct de goedkoopste energieleverancier van Terhagen, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van selecties in de prijzenvergelijker vindt men moeiteloos een overeenkomst dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Terhagen

 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • OCTA+: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Waar loyale klanten worden beloond
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Luminus: Online account
 • Elegant: Verstand van (duurzame) energie
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Transparant en eerlijk
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Eenvoudig overstappen

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De condities van gas & stroom maatschappijen en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er diverse beheerders van het net actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Terhagen is Pbe Vlaanderen. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Rumst valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iverlek. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Terhagen

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Rumst
 • CV Merk: Bosch
 • Groene stroom: 29,80%
 • Hoofdpostcode: 2840
 • Mazout: 1870 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,367
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-terhagen

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste jouw basisgegevens. Onder andere het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Terhagen is het gemiddelde verbruik ong. 1455 m3 en 3435 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Deze details werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Wat betreft looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. In algemene zin is het een goed idee om ieder jaar een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Van ieder pakket achterhaal jij data zoals soort stroom/gas, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Terhagen, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de maatschappij die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige prijsaanbieding gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de maatschappij. Zoals www.luminus.be + www.comfortenergy.be. De betreffende leverancier zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Terhagen


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €330 opleveren. Daarentegen, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina vind jij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: isoleer CV-leidingen
 • Bespaaradvies 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Bespaartip 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Praktische tip 4: de gevels isoleren.
 • Tip 5: kies voor een klokthermostaat

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Terhagen. Dan betaal je het minst voor je energie. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, wisselen van aanbieder, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En eventueel krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld is het principe: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Terhagen. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je elk jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel regelt je geselecteerde energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en ga voor de beste partij. Bijvoorbeeld Luminus, Lampiris of Ebem. Daarnaast kies je de startdatum van het abonnement. Jouw toekomstige energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij deze website bekijk je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.engie.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door voordelige prijzen en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Terhagen vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Terhagen en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Terhagen

Een groot deel van de energie aanbieders bieden op dit moment groene stroom in Terhagen. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan zeker voor “Groen uit NL”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Terhagen vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Rumst onderscheiden we verscheidene initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 2840. In deze regio kan je in toenemende mate met financiële bonussen bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Antwerpen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen op het dak
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over OCTA+ tarieven.