Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mariekerke

Gemakkelijk energie vergelijken in Mariekerke? Aan de hand van deze website achterhaal je snel en simpel alle erkende energiebedrijven als bijvoorbeeld Essent en Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Mariekerke de laagste prijs biedt. Bovendien tref je op energiehunter.be waardevolle info over topics als o.a. tarieven en vaste en variabele tarieven. Daarnaast bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Bornem
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,374
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende aanbieders onder elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Besparingen mogelijk tot wel € 475,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Mariekerke?

Wij zien steeds meer energieleveranciers voorhanden in Mariekerke. Dat loopt uiteen van Lampirus tot aan Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 35 organisaties. Zij gebruiken allen de leidingen van Iverlek. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom organisaties mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mariekerke voor jou is? Geef vlug jouw eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, gas en stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: kijk ook naar service. Onderaan de streep wil iedereen een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Middels de vergelijkingstool ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Mariekerke, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v selecties in onze vergelijker vindt men eenvoudig een energieovereenkomst dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Mariekerke

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: Een en al energie voor u
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Exclusieve aanbiedingen
 • Eneco: Eerlijk en transparant
 • Luminus: Online account
 • Elegant: Eigen account
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Diverse looptijden
 • Comfort Energy: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Poweo: Eigen account

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

De producten van bedrijven en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er diverse beheerders van het net verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder rekent weer andere tarieven voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Mariekerke betreft Iverlek. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Bornem valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Mariekerke

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Bornem
 • CV ketel: Chappee
 • Groene energie: 30,50%
 • Postcodegebied: 2880
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1940 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,374
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-mariekerke

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste de basisinfo. Onder andere de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Mariekerke is dat gemiddeld 1490 m3 en 3470 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op het energietarief.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Vaak is het voordeliger om eens per jaar een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Er volgt nu een opsomming met alle populaire energieleveranciers. Bij alle contracten zie je informatie als soort stroom/gas, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Mariekerke, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die aansluit op jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante actie in het lijstje? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de energie-onderneming. O.a. www.octaplus.be of www.antargaz.be. De nieuwe energie-partij regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Mariekerke


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €250 rendement bieden. Echter, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina tref jij 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: led-lampen gebruiken
 • Praktische tip 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Bezuinigadvies 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Praktisch advies 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Advies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Mariekerke. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen overstappen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Veelal kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En vaak krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Mariekerke. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij een jaarcontract ontvang je jaarlijks zo’n concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt de geselecteerde gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de voordeligste energieaanbieder. Bijv. OCTA+, ENGIE + Comfort Energy. Vervolgens kies je de datum waarop het contract van start gaat. De betreffende aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Middels de energievergelijker check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.trevion.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Mariekerke vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Mariekerke en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Mariekerke

Bijna alle bedrijven leveren onderwijl groene stroom in Mariekerke. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet ieder groene stroom contract heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Neem dan uiteraard voor “Groen gas/elektra uit België”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Mariekerke vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Bornem zijn er meerdere plannen volledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 2880. In deze plaats kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Antwerpen energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen installeren
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Poweo tarieven.