Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hingene

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Hingene? Aan de hand van de energievergelijker vind je overzichtelijk alle beschikbare bedrijven als bijv. Essent & Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Hingene de beste deal heeft! Bovendien vergaar je op energiehunter.be belangrijke info over topics zoals verbruik in de regio en tips om jouw huis te verduurzamen. Daarnaast vind je hier handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Bornem
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,373
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire providers naast elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Besparingen mogelijk tot wel € 440,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Hingene?

We zien nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Hingene. Dat gaat van Lampirus tot aan OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. Momenteel zijn het zo’n 25 energieleveranciers. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het netwerk van Iverlek. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke gas & stroom organisaties je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hingene is voor jouw verbruik? Voer direct jouw eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, energieleveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Door middel van de energiehunter vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Hingene, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van jouw input in de prijzenvergelijker ontdekt men verrassend eenvoudig een contract dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Hingene

 • Engie: Contact via telefoon, mail en social media
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Eerlijk en transparant
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Comfrot Bonus, gratis bijstandpakket voor trouwe klantn
 • Luminus: Online inzicht in verbruik
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Wase Wind: Sensibiliseren voor zuinig energiegebruik
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Blog met handige bespaartips

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De condities van gas & stroom aanbieders en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er diverse beheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net hanteert eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Hingene is Iverlek. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Bornem wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Inter-Energa. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Hingene

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Bornem
 • CV Merk: Cenvax
 • Groene stroom: 30,40%
 • Postcode: 2880
 • Aantal mazout liters: 1930 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,373
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-hingene

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Onder andere aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Hingene is dat gemiddeld 1485 m3 + 3465 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens werken door in de energiekosten.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Ten aanzien van contractduur kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal kan het uit om jaarlijks een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle mogelijke energie aanbieders. Bij alle abonnementen vind je voorwaarden m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Hingene, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte aanbieder in het lijstje? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de aanbieder. Dit kan zijn www.essent.be en ook www.ebem.be. De door jou gekozen energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Hingene


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €330 korting realiseren. Maar, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter bieden wij 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Bezuinigadvies 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Bespaartip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bezuinigadvies 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Bezuinigadvies 5: Houd de brievenbus dicht

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Hingene. Daarna ben je het voordeligst uit. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen overstappen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk is er sprake van een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Hingene. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elke 12 maanden een concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard regelt de aankomende gas en stroom leverancier dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en ga voor de beste aanbieder. Bijv. Luminus, ENGIE en ook Comfort Energy. Hierna kies je het moment waarop het contract ingaat. De toekomstige gas en stroom aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij de Energiehunter bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.poweo.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels voordelige prijzen en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Hingene vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Hingene en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Hingene

De meeste energie aanbieders ondersteunen onderhand groene stroom in Hingene. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet ieder “groene energie” contract kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Neem dan de optie “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Hingene vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Bornem bestaan er tegenwoordig steeds meer initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 2880. In deze plaats kan je soms zeer betaalbaar participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Antwerpen helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen integreren
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler installeren
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Elegant tarieven.