Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Boom

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Boom? Met behulp van deze website tref je moeiteloos alle relevante aanbieders als o.a. OCTA+ & Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Boom de laagste prijs biedt. Ook check je op energiehunter.be nuttige info info over zaken als o.a. gastarieven en uitleg over jouw energierekening. Verder verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Boom
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,373
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende leveranciersvergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 365,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Boom?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Boom. Van Essent tot en met OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 30 aanbieders. Zij werken uitsluitend met de leidingen van Iverlek. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke gas & stroom organisaties je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Boom is voor jouw verbruik? Geef eenvoudig je persoonlijke gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, gas en stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Bij stroom en gas storingen, dan wil je dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van onze handige vergelijker vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Boom, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Middels selecties maken in de Energiehunter zoek jij zonder problemen een energieovereenkomst dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Boom

 • Engie: Met slimme thermostaat
 • OCTA+: Altijd inzicht in het verbruik
 • Lampiris: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Grip op verbruik en de kosten
 • Elegant: Met praktische energie-bespaartips
 • Watz: Alles beheren via de klantzone
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Poweo: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van gas & stroom organisaties en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders op deze markt werken. Elke beheerder wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Boom is Iverlek. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Boom is de huidige netbeheerder van het aardgas Iverlek. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Boom

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Boom
 • CV ketel: Chappee
 • Aandeel duurzaam: 0,346%
 • Centrale postcode: 2850
 • Gem. mazout: 1650 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,373
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-boom

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Start met de basisinformatie. Onder andere het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Boom is dat gemiddeld 1410 m3 & 3465 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. De data die je invult hebben effect op de energiekosten.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom contracttermijn kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Meestal is het verstandig om elke 12 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle interessante aanbieders van energie. Bij elk pakket check jij informatie als soort energie, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Boom, en de overstapbonus. Selecteer de leverancier die past bij jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire prijsaanbieding gecheckt? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van het bedrijf. Dit kan zijn www.essent.be en ook www.eneco.be. Jouw toekomstige energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Boom


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €340 korting realiseren. Maar, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder tref je vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bespaaradvies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaaradvies 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Bespaartip 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Praktisch advies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze experts zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Boom. Zodoende ben je het voordeligst uit. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde wisselen van aanbieder, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. Vaak vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En soms krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten werkt het zo: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Boom. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij jaarlijks een zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak regelt jouw aankomende leverancier het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor een beschikbare maatschappij. Onder andere Luminus, ENGIE of Aspiravi. Tevens kies je wanneer het contract in moet gaan. Je aanstaande aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van www.energiehunter.be tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energypeople.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door lage prijzen en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Boom vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Boom en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Boom

Een groot deel van de organisaties ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Boom. Echter zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet alle groene stroom komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Neem dan een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Boom vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Boom bestaan er tegenwoordig steeds meer plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 2850. In deze omgeving kan je wellicht vrij voordelig meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Antwerpen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Poweo.