Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Willebroek

Zonder problemen energie vergelijken in Willebroek? Geholpen door onze website tref je snel en simpel alle verkrijgbare leveranciers. Je kunt denken aan Watz en Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Willebroek de beste deal heeft! Daarbij check je via de Energiehunter bruikbare informatie over topics als verbruik in de regio en tips om jouw huis te verduurzamen. Bovendien geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Willebroek
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,370
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties onder elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar tot wel € 235,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Willebroek?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers in Willebroek. Dat gaat van Antargaz tot Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 25 leveranciers. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het gas- en elektra netwerk van Iverlek. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom organisaties tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Willebroek is op dit moment? Voer eenvoudig de privé gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Toch, gas & stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij een storing, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Kortom: kijk ook naar service. Ten slotte wenst elke consument een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij de vergelijkingstool achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Willebroek, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Geholpen door jouw input in onze vergelijker achterhaal jij verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Willebroek

 • Engie: Met zonnepanelen service
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: De strafste service
 • Luminus: Prima klantendienst
 • Elegant: Grip op verbruik en de kosten
 • Watz: Ook met zonnepanelen
 • Wase Wind: Eerlijk en transparant
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Duidelijk en eerlijke aanbieder

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas & stroom maatschappijen en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Willebroek is Iverlek. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Willebroek is de huidige netbeheerder van het aardgas Iverlek. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Willebroek

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Willebroek
 • Populair merk: Benraad
 • Aandeel duurzaam: 0,343%
 • Hoofdpostcode: 2830
 • Mazout: 1620 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,370
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-willebroek

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Start met je contactgegevens. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Willebroek ligt dat gemiddeld op circa 1600 m3 en 3450 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze details werken door in het energietarief.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent looptijd kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Meestal kan het uit om ieder jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle beschikbare leveranciers en contracten. Bij elk abonnement vind je info aangaande herkomst energie, soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Willebroek, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die past bij jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige prijsaanbieding gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Onder andere www.lampiris.be en www.eneco.be. Jouw toekomstige energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Willebroek


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €250 winst geven. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters bieden wij 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: kouder douchen
 • Bezuinigtip 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Bespaaradvies 3: kies een slimme thermostaat
 • Bespaartip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Advies 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Willebroek. Daarna bespaar je het meeste geld. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En misschien is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland geldt: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Willebroek. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij 1 jarige contracten ontvang je elke 12 maanden zo’n concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans verwerkt de aankomende gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de voordeligste energieleverancier. Zoals OCTA+, Essent + Poweo. Daarnaast bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie gekozen energiemaatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Via onze website ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.engie.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Willebroek vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Willebroek en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Willebroek

Veel energieleveranciers faciliteren op dit moment groene stroom in Willebroek. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd loopt zeer uiteen. Niet elk “groene energie” label is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval de selectie “Groen uit NL”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Willebroek vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Willebroek zijn er nogal wat opdrachten binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 2830. In deze plaats kan je soms tegen een gunstig tarief meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Antwerpen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Integreren van zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Lampirus.


Alle plaatsen in deze gemeente