Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mortsel

Snel online energie vergelijken in Mortsel? Aan de hand van deze website doorzoek je eenvoudig alle verkrijgbare maatschappijen. Voorbeelden zijn Mega & Aspiravi. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Mortsel het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien check je op onze website uitgebreide info over topics als energieaansluitingen en info over de enkele of dubbele meter. Tevens vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Mortsel
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,366
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 280,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Mortsel?

Er zijn nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Mortsel. Dit loopt van Engie tot en met Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In mei 2024 is het aanbod ongeveer 25 bedrijven. Deze maatschappijen gebruiken allen de leidingen van Iverlek. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke gas & stroom organisaties mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mortsel is op dit moment? Voer vlug de benodigde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, gas en stroom bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. D.m.v de energietarievenvergelijker vind je vlug de goedkoopste energieleverancier van Mortsel, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de vergelijkingstool achterhaal jij zonder problemen een overeenkomst dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Mortsel

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Zelf verbruik in de gaten houden
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: Blog met handige bespaartips
 • Wase Wind: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Comfort Energy: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Poweo: Positieve energie

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen mei 2024)

De aansluitingen van gas en stroom leveranciers en de onkosten verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er diverse beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder heeft zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Mortsel heet Iverlek. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Mortsel wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iverlek. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Mortsel

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Mortsel
 • Populair merk: Bosch
 • Aandeel duurzaam: 0,339%
 • Postcode: 2640
 • Verbruik stookolie: 1580 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,366
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-mortsel

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Dat betreft het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Mortsel ligt dat gemiddeld op circa 1580 m3 en 3430 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Deze details dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Omtrent prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Veelal is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat volgt is een handig overzicht met alle populaire maatschappijen en contracten. Bij elk abonnement vind je voorwaarden met betrekking tot type stroom/gas, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Mortsel, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die aansluit op jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige korting gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de energie-onderneming. Denk aan www.lampiris.be of www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Mortsel


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan meer dan €380 korting realiseren. Echter, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder bekijk jij 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: nemen van led verlichting
 • Advies 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Advies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bezuinigtip 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Praktische tip 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Mortsel. Daarna betaal je het minst voor je energie. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, wisselen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie is het principe: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Mortsel. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je ieder jaar een persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken faciliteert de gekozen maatschappij de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een beschikbare energiemaatschappij. Onder andere OCTA+, ENGIE + Eni. Ook bepaal je de ingangsdatum (start levering). De nieuwe organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van de energievergelijker vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.watz.be, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Super simpel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels lagere onkosten en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Mortsel vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Mortsel en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Mortsel

Tal van maatschappijen bieden inmiddels groene stroom in Mortsel. Toch kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet elk groene stroom label kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat leveranciers een groen beleid hanteren? Gebruik dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Mortsel vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Mortsel onderscheiden we meerdere acties volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 2640. In deze regio kan je soms relatief goedkoop bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Antwerpen volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk details over OCTA+.