Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Duffel

Meteen energie vergelijken in Duffel? Dankzij de energievergelijker tref je probleemloos alle grote bedrijven zoals Luminus en Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Duffel de beste deal heeft! Tevens bekijk je via de energievergelijker nuttige info info over topics als de netbeheerder en verschillende contractsoorten. Tevens komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Duffel
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,460
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersonder elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Gemiddelde besparing van € 430,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Duffel?

We zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Duffel. Dat loopt van Eneco tot OCTA+, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment kun je kiezen uit circa 35 maatschappijen. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Iverlek. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke leveranciers er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Duffel is voor jouw situatie? Geef vlug je persoonlijke gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Toch, gas en stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Dankzij onze prijzencheck vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Duffel, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van filters in de prijzenvergelijker detecteert men gemakkelijk een product dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Duffel

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: Met handige energiesimulator
 • Lampiris: Verschillende termijnen
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Verstand van zaken!
 • Watz: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen februari 2024)

De pakketten van gas & stroom organisaties en de energietarieven verschillen per regio. De reden hiervan is dat er diverse netbeheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net verwerkt weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Duffel is Iverlek. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Duffel is de netbeheerder van het gas Iverlek. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Duffel

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Duffel
 • Populaire CV: De Dietrich
 • Aandeel groen: 0,333%
 • Postcodegebied: 2570
 • Mazout: 1520 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,460
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh

Plaatsen in de buurt

energie-vergelijken-duffel

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Duffel gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1550 m3 plus 3400 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Al deze zaken beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Rondom prijsafspraken kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Door de bank genomen loont het om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle grote maatschappijen en contracten. Bij elk abonnement achterhaal jij voorwaarden met betrekking tot type energie, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Duffel, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante prijsaanbieding gecheckt? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de maatschappij. Onder andere www.engie.be of www.poweo.be. De door jou gekozen leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Duffel


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan tot wel €255 rendement bieden. Desondanks, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina bieden wij 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigadvies 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Bespaartip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Praktische tip 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Tip 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Bespaaradvies 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van energiehunter.be raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Duffel. Op die manier ben je het voordeligst uit. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen switchen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Vaak wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En vaak ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Duffel. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je alle jaren zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard faciliteert jouw aanstaande leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de goedkoopste partij. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris en ook Ebem. Hierna neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. De toekomstige energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Via de energievergelijker vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.essent.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door lagere onkosten en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Duffel vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Duffel en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Duffel

Bijna alle energieleveranciers faciliteren onderhand groene stroom in Duffel. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt loopt zeer uiteen. Niet elk “groene stroom” label is ook echt groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval zeker voor “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Duffel vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Duffel zien we steeds meer acties met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 2570. In deze regio kan je soms heel gunstig participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Antwerpen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bezoek ook Elegant prijzen februari 2024.