Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Essen

Eenvoudig energie vergelijken in Essen? Geholpen door de energievergelijker vind je probleemloos alle relevante bedrijven als o.a. Luminus en Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Essen prijstechnisch het meest interessant is. Ook check je op deze website praktische informatie over thema’s als bijv. verbruik in de regio en verschillende contracttypes. Verder komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Essen
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,378
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote aanbieders vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Besparingen mogelijk tot wel € 260,00.

Probleemloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Essen?

Wij zien best veel energieleveranciers voorhanden in Essen. Van Engie tot Comfort Energy, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 35 energieleveranciers. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het net van Iverlek. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke gas en stroom organisaties er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Essen is in maart 2024? Vul vlug jouw eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap meteen over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Met behulp van de vergelijkingstool check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Essen, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Middels selecties in onze vergelijker zoeken jullie moeiteloos een energieovereenkomst dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Essen

 • Engie: UP Totaalpakket
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Uitstekende klantenservice
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Verstand van zaken!
 • Luminus: Duidelijke website
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Uitstekende klantenservice

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De condities van energiemaatschappijen en de prijzen wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder gebruikt weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Essen heet Iverlek. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Essen valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iverlek. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Essen

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Essen
 • CV ketel: Itho Daalderop
 • Aandeel groen: 0,351%
 • Postcodegebied: 2910
 • Verbruik Mazout: 1700 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,378
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-essen

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Onder andere gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Essen bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1435 m3 en 3490 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. De data die je invult dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Rondom abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Vaak is het een goed idee om eens per jaar een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle populaire energieleveranciers. Bij alle contracten bekijk je details zoals oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de prijzen van gas en elektra in Essen, en de eventuele korting. Kies de leverancier die in lijn is met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire korting tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van het bedrijf. Zoals www.octaplus.be en ook www.zeno.be. Jouw toekomstige energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Essen


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €280 voordeel geven. Evenwel, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter vind je 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Bespaaradvies 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Praktisch advies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Praktisch advies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Bezuinigadvies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Essen. Daarna betaal je het minst voor je energie. Maar, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? In dat geval kun je wisselen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Veelal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten is het principe: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Essen. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij 1 jarige contracten ontvang jij elk jaar een zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans verwerkt jouw aankomende energie-aanbieder de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een nieuwe energiemaatschappij. Zoals Eneco, Lampiris + Energie 2030. Hierna kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Je geselecteerde energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij deze website achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.essent.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door goedkope prijzen en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Essen vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Essen en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Essen

Het gros van de maatschappijen faciliteren onderhand groene stroom in Essen. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder groene energie contract kent ook echt een groene bron. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval zeker voor “Groen uit België”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Essen vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Essen zijn er vele initiatievenmet een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 2910. In deze buurt kan je vaak extra voordelig meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Antwerpen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk info van OCTA+ contract.