Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Stabroek

Snel energie vergelijken in Stabroek? Met behulp van de energievergelijker ontdek je overzichtelijk alle interessante leveranciers zoals Eneco & Antargaz. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Stabroek voor jou de beste prijs heeft. Ook vergaar je via de energievergelijker handige informatie over zaken als overstappen en uitleg over jouw energierekening. Verder vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Stabroek
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,381
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende organisaties vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar tot wel € 265,00.

Moeiteloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Stabroek?

Wij zien meer en meer energieleveranciers voorhanden in Stabroek. Dat loopt van Lampirus tot een speler als Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 30 energieleveranciers. Deze maken allemaal gebruik van het net van Iverlek. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke aanbieders mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Stabroek is op dit moment? Vul gelijk je persoonlijke gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, gas & stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van de energievergelijker vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Stabroek, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. D.m.v filters in de prijzenvergelijker bekijk jij gemakkelijk een energie-abonnement dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Stabroek

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Gemakkelijke verhuisservice
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Loyaliteit wordt beloont via de Comfort Bonus
 • Luminus: Competitieve tarieven
 • Elegant: Inzicht in energiegebruik
 • Watz: Exclusieve aanbiedingen
 • Wase Wind: Online energiesimulator
 • Comfort Energy: Vaste energieprijzen
 • Poweo: Online grip op je kosten

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van gas & stroom leveranciers en de kosten wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er verscheidene beheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor transport. De netbeheerder van het stroom in Stabroek is Iverlek. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Stabroek wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iverlek. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Stabroek

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Stabroek
 • CV Merk: Pelgrim
 • Groene energie: 0,354%
 • Postcodegebied: 2940
 • Mazout verbruik: 1730 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,381
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-stabroek

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Dit zijn samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Stabroek is dat gemiddeld 1450 m3 en 3505 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Gewoonlijk is het slim om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle interessante energieleveranciers. Van ieder pakket lees jij voorwaarden met betrekking tot soort energie, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Stabroek, en nieuwe klanten korting. Kies de aanbieder die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een actuele korting in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van het energiebedrijf. Denk aan www.octaplus.be of www.eni.com. De door jou gekozen energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Stabroek


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €320 voordeel geven. Desalniettemin, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters tref jij 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Advies 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Bezuinigadvies 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Praktisch advies 4: rolluiken gebruiken.
 • Praktisch advies 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Stabroek. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men switchen, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Veelal worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En vaak krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt hanteren we: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Stabroek. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij alle jaren deze scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal faciliteert jouw gekozen energiemaatschappij de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en ga voor de goedkoopste of meest populaire leverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE en Ebem. Hierna selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie aanstaande energie-aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van energiehunter.be check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.luminus.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Stabroek vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Stabroek en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Stabroek

Tal van energiemaatschappijen bieden vandaag de dag groene stroom in Stabroek. Echter kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet alle groene energie is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Neem dan een filter voor “Groen uit België”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Stabroek vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Stabroek zien we nogal wat plannen volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 2940. In deze omgeving kan je soms met financiële bonussen deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Antwerpen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Watz contract.


Alle plaatsen in deze gemeente