Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hoevenen

Op je gemak energie vergelijken in Hoevenen? Met behulp van energiehunter.be check je eenvoudig alle erkende energie aanbieders. Je kunt denken aan Watz en Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Hoevenen de beste deal heeft! Bovendien verzamel je op deze pagina praktische informatie over items als bijv. verschillende gasregio’s en tips om te besparen op energie. Verder vind je hier handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Stabroek
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,379
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparingen mogelijk tot wel € 310,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Hoevenen?

Er zijn nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Hoevenen. Dit loopt van Lampirus tot een speler als OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit moment is het aanbod ongeveer 20 aanbieders. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Pbe Vlaanderen. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke gas & stroom organisaties tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hoevenen is voor jouw verbruik? Vul direct de eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van onze prijzencheck tref je direct de goedkoopste energieleverancier van Hoevenen, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Door middel van de keuzevakjes in de energievergelijker ontdekken jullie moeiteloos een overeenkomst dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Hoevenen

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Goede klantenservice
 • Lampiris: Eenvoudig verbruik inzien
 • MEGA: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Poweo: Biedt hulp bij duurzame oplossingen

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas & stroom leveranciers en de kosten wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder heeft eigen prijsstellingen voor transport. De netbeheerder van het stroom in Hoevenen is Pbe Vlaanderen. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Stabroek wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Hoevenen

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Stabroek
 • Populair merk: Itho Daalderop
 • Aandeel groen: 31,00%
 • Centrale postcode: 2940
 • Mazout: 1990 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,379
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-hoevenen

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met de basisinfo. Dit gaat over aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Hoevenen ligt dat gemiddeld op circa 1515 m3 plus 3495 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Deze details bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen is het verstandig om elk jaar opnieuw een nieuw contract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij ieder pakket check jij gegevens met betrekking tot herkomst energie, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Hoevenen, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de partij die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante korting gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Denk aan www.engie.be en www.aspiravi.be. Jouw toekomstige aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Hoevenen


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €280 winst geven. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be tref jij 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Bespaartip 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Advies 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Praktische tip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bezuinigadvies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Hoevenen. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men wisselen, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En tevens krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld werkt het zo: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Hoevenen. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij jaarlijks deze hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal faciliteert je gekozen energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de goedkoopste leverancier. Bijv. Eneco, ENGIE en Ebem. Tevens kies je wanneer het contract in moet gaan. Jouw gekozen energiemaatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van onze website vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.lampiris.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Middels goedkope tarieven en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Hoevenen vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Hoevenen en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Hoevenen

Het gros van de maatschappijen faciliteren inmiddels groene stroom in Hoevenen. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet elk groene energie label komt 100% groen tot stand. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groen uit België”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Hoevenen vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Stabroek zijn er allerlei initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 2940. In deze buurt kan je wellicht extra voordelig meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Antwerpen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Huis met zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk ook OCTA+ abonnement.