Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lippelo

Snel online energie vergelijken in Lippelo? Aan de hand van www.energiehunter.be tref je probleemloos alle interessante maatschappijen als bijvoorbeeld Luminus & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Lippelo het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien vergaar je op onze website praktische info over zaken als bijv. gastarieven en salderen. Verder vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Puurs-Sint-Amands
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,376
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijenbij elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Enorme besparingen tot wel € 475,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Lippelo?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Lippelo. Dat gaat van Antargaz tot Luminus, de keuze is reusachtig groot. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 25 bedrijven. Deze bedrijven werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Iverlek. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke bedrijven in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lippelo voor jou is? Voer gemakkelijk jouw gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, gas & stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij de energietarievenvergelijker vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Lippelo, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Dankzij keuzes in de tarievenvergelijker detecteren jullie probleemloos een energieovereenkomst dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Lippelo

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: Goede klantenservice
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: 100% Belgische onderneming
 • Wase Wind: Biedt financiële steun aan windparken
 • Comfort Energy: Vaste energieprijzen
 • Poweo: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De condities van energiebedrijven en de prijzen zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Lippelo heet Iverlek. De tarieven van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Puurs-Sint-Amands is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Lippelo

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Puurs-Sint-Amands
 • CV Merk: Fasto
 • Aandeel groen: 30,70%
 • Centrale postcode: 2890
 • Mazout verbruik: 1960 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,376
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-lippelo

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Lippelo ligt dat gemiddeld op circa 1500 m3 en nog eens 3480 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Deze aspecten werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Met betrekking tot prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Normaliter kan het uit om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Er volgt nu een tabel met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Bij elk contract check je data aangaande type energie, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Lippelo, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige actie tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de energie-onderneming. Onder andere www.octaplus.be + www.poweo.be. De gekozen energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Lippelo


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €265 rendement bieden. Evenwel, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Onderstaand vind jij 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigadvies 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Bezuinigadvies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Bezuinigadvies 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bespaaradvies 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Bezuinigtip 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Lippelo. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men wisselen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En soms ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten hanteren we: meerjarige contracten zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Lippelo. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij alle jaren een dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw betreffende energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en ga voor de goedkoopste partij. Zoals Eneco, Essent of Eni. Daarna neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Je toekomstige gas en stroom leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Via deze website check je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.zeno.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Via lage prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Lippelo vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Lippelo en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Lippelo

Een groot deel van de maatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Lippelo. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder groene stroom contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan zeker voor “Groene energie uit NL”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Lippelo vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Puurs-Sint-Amands zijn er nogal wat plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 2890. In deze omgeving kan je soms vrij voordelig participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Antwerpen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen integreren
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk ook Engie abonnement.