Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kalmthout

Snel online energie vergelijken in Kalmthout? Aan de hand van energiehunter.be vind je gemakkelijk alle relevante aanbieders als bijv. Engie en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Kalmthout de laagste prijs hanteert. Daarbij vind je op deze website praktische informatie over zaken als o.a. energiebelastingen en vaste of variabele tarieven. Voorts geven we 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Kalmthout
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,379
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenonder elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Besparing loopt op tot € 355,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Kalmthout?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in de regio Kalmthout. Van Lampirus tot en met Comfort Energy, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Momenteel tellen we ruim 40 organisaties. Deze aanbieders gebruiken allen de leidingen van Iverlek. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke leveranciers er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kalmthout is voor jouw situatie? Vul hieronderde eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, gas & stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Is er een storing, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Via onze handige vergelijker bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Kalmthout, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. D.m.v selecties maken in de energievergelijker check je moeiteloos een overeenkomst dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Kalmthout

 • Engie: Reken jouw energiekoste online uit
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Je steunt de Belgische economie
 • MEGA: Prima klantendienst
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Luminus: Exclusieve aanbiedingen
 • Elegant: Reken jouw energiekoste online uit
 • Watz: Exclusieve aanbiedingen
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Een passend contract voor elk huishouden
 • Poweo: Altijd bereikbaar

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van aanbieders en de energietarieven zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er meerdere netbeheerders op deze markt werken. Elke beheerder verwerkt zijn eigen tarieven voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Kalmthout is Iverlek. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Kalmthout valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iverlek. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Kalmthout

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Kalmthout
 • CV Merk: Nibe
 • Groene stroom: 0,352%
 • Hoofdpostcode: 2920
 • Gem. mazout: 1710 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,379
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-kalmthout

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Kalmthout ligt dat gemiddeld op circa 1440 m3 + 3495 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. De genoemde zaken hebben effect op het energietarief.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Veelal is het verstandig om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle populaire energie aanbieders. Van elk pakket check jij data met betrekking tot type stroom/gas, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Kalmthout, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante aanbieder tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de aanbieder. Denk aan www.luminus.be of www.ebem.be. Jouw aanstaande energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Kalmthout


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €285 voordeel geven. Maar, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter lees jij 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Bespaartip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Advies 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Bespaartip 4: tochtstrips gebruiken.
 • Praktisch advies 5: Houd de brievenbus dicht

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Kalmthout. Zodoende is de besparing het grootst. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je overstappen, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland hanteren we: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Kalmthout. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elk jaar zo’n hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard regelt je gekozen organisatie dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Bedrijven als Luminus, Lampiris + Watz. Hierna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Je aanstaande aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van de Energiehunter ontdek je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.essent.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Kalmthout vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Kalmthout en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Kalmthout

Bijna alle maatschappijen leveren momenteel groene stroom in Kalmthout. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet elk “groene stroom” label is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat bedrijven een groene strategie voeren? Selecteer dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Kalmthout vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Kalmthout kennen we meerdere activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 2920. In deze omgeving kan je vaak relatief goedkoop deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Antwerpen volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Luminus contract.