Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Schilde

Op je gemak energie vergelijken in Schilde? Met behulp van de Energiehunter achterhaal je overzichtelijk alle relevante leveranciers als bijv. Eneco & Belpower. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Schilde de laagste prijs hanteert. Daarbij vergaar je via onze vergelijker praktische info over zaken als o.a. de netbeheerder en concrete energiebespaartips. Verder geven wij handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Schilde
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,384
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire maatschappijennaast elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Eenvoudig besparen tot wel € 220,00.

Probleemloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Schilde?

Er zijn flink wat energieleveranciers actief in de regio Schilde. Van Engie tot aanbieders zoals Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 30 providers. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Iverlek. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke gas en stroom leveranciers mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Schilde is die past bij jouw verbruik? Geef hieronderde eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van onze energie vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Schilde, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Middels selecties in de tarievenvergelijker detecteer je zonder problemen een energiecontract dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Schilde

 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Online facturen bekijken
 • Luminus: Ook modelcontracten
 • Elegant: Vlekkeloze service
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Poweo: Ook met zonnepanelen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De condities van bedrijven en de prijzen kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Schilde heet Iverlek. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Schilde is de aardgas netbeheerder Inter-Energa. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Schilde

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Schilde
 • Populaire CV: Sime
 • Aandeel duurzaam: 0,357%
 • Postcodegebied: 2970
 • Gem. mazout: 1760 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,384
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-schilde

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Als eerste de standaard informatie. Dat betreft de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Schilde ligt dit gemiddeld op 1465 m3 en 3305 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze factoren zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Rondom abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Normaal is het voordeliger om eens per jaar een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat volgt is een lijst met alle populaire aanbieders + contracten. Bij alle pakketten tref jij details met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Schilde, en de welkomstbonus. Kies de partij die matcht met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie actie in het lijstje? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van de energiemaatschappij. O.a. www.essent.be of www.antargaz.be. Jouw aanstaande energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Schilde


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €340 opleveren. Evenwel, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Via onze hunters check jij 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: kouder douchen
 • Bezuinigadvies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Praktische tip 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Tip 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: profiteer van gratis daglicht

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Schilde. Zodanig is de besparing het grootst. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen switchen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten is de stelregel: langlopende contracten zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Schilde. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar krijg je jaarlijks deze dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel regelt de toekomstige gas en stroom organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en kies de beste energieleverancier. Denk aan Luminus, ENGIE of Energy People. Tevens selecteer je de startdatum van het abonnement. De toekomstige energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van deze website tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.antargaz.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Geholpen door lage kosten en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Schilde vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Schilde en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Schilde

Tal van aanbieders bieden momenteel groene stroom in Schilde. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet elk groene energie label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat bedrijven een groene strategie voeren? Ga dan voor zeker weten “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Schilde vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Schilde bestaan er vele plannen met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 2970. In deze buurt kan je in toenemende mate vrij voordelig meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Antwerpen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen op het dak
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Woning met zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bezoek ook Elegant contract.


Alle plaatsen in deze gemeente