Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Stokrooie

Snel online energie vergelijken in Stokrooie? Door gebruik te maken van onze website doorzoek je snel en simpel alle beschikbare energiebedrijven als o.a. Luminus en Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Stokrooie prijstechnisch het meest interessant is. Voorts lees je op deze website waardevolle informatie over topics als o.a. verschillende gasregio’s en info over de enkele of dubbele meter. Daarbij bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hasselt
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,39
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle providers vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 415,00.

Probleemloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Stokrooie?

We zien flink wat energieleveranciers voorhanden in Stokrooie. Dit varieert van Eneco tot Ecopower, de keuze is reusachtig groot. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 20 aanbieders. Deze maatschappijen lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Pbe Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke energie-aanbieders actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Stokrooie is voor jouw situatie? Geef direct je persoonlijke gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, gas en stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Bij een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Stokrooie, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van keuzes in onze vergelijker achterhaalt men probleemloos een product dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Stokrooie

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Verschillende termijnen
 • Lampiris: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • MEGA: Een passend contract voor elk huishouden
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Inzicht in energiegebruik
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: De Mazout expert
 • Poweo: Eenvoudig, vast aanbod tegen vaste prijs

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas & stroom aanbieders en de energiekosten zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders van het net actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Stokrooie heet Pbe Vlaanderen. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Hasselt is de aardgas netbeheerder Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Stokrooie

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Hasselt
 • Populaire CV: Bulex
 • Groene energie: 32,10%
 • Postcode: 3511
 • Verbruik Mazout: 2100 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,39
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-stokrooie

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Dit zijn grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Stokrooie is dit gemiddeld zo’n 1570 m3 en 3335 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Deze factoren hebben effect op de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Inzake looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal is het slim om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle populaire aanbieders van energie. Van elk contract zoek jij info met betrekking tot type stroom/gas, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Stokrooie, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante aanbieder gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.engie.be en www.belpower.be. De nieuwe energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Stokrooie


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €345 korting realiseren. Evenwel, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand check jij 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bezuinigadvies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bezuinigtip 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Praktische tip 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Tip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Stokrooie. Daarna ben je het voordeligst uit. Let op, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men overstappen, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Dikwijls worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Stokrooie. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij een jaarcontract ontvang je ieder jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard regelt de aankomende energie-organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en neem de beste energieleverancier. Bijv. Eneco, Essent of Ecopower. Daarnaast kies je de startdatum van het abonnement. Jullie aanstaande energie-organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van deze website ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.aspiravi.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Stokrooie vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Stokrooie en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Stokrooie

Het merendeel van de energiemaatschappijen leveren vandaag de dag groene stroom in Stokrooie. Toch kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet alle “groene energie” kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Stokrooie vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Hasselt bestaan er tegenwoordig vele initiatievenmet een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 3511. In deze buurt kan je meer en meer financieel aantrekkelijk meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk info van Eneco afsluiten.