Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wimmertingen

Zonder problemen energie vergelijken in Wimmertingen? Middels deze website doorzoek je overzichtelijk alle grote leveranciers. Je kunt denken aan Essent & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Wimmertingen voor jou de beste prijs heeft. Tevens bekijk je op deze website waardevolle informatie over onderwerpen zoals wat een geschikt overstapmoment is en tips om te besparen op energie. Voorts geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hasselt
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,386
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparingen mogelijk tot wel € 310,00.

Eenvoudig overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Wimmertingen?

Er zijn erg veel energieleveranciers actief in Wimmertingen. Dit loopt van Poweo tot aanbieders zoals OCTA+, er is gewoon veel te kiezen. In april 2024 zijn het zo’n 30 leveranciers. Deze bedrijven werken uitsluitend met de infrastructuur van Pbe Vlaanderen. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke gas & stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wimmertingen is op dit moment? Voer moeiteloos de benodigde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, gas & stroom leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van de energiehunter bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Wimmertingen, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij de keuzevakjes in de tool ontdekt men simpel en snel een abonnement dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Wimmertingen

 • Engie: Met zonnepanelen service
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: Online facturen bekijken
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Eigen account
 • Elegant: Simpel en eenvoudig
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Alles beheren via de klantzone
 • Comfort Energy: Goed bereikbare klantendienst
 • Poweo: Alles beheren via de klantzone

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

De condities van aanbieders en de kosten variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er verschillende beheerders werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder heeft eigen prijsstellingen voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Wimmertingen is Pbe Vlaanderen. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Hasselt valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Inter-Energa. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Wimmertingen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Hasselt
 • CV Merk: Watts
 • Aandeel groen: 31,70%
 • Hoofdpostcode: 3501
 • Mazout verbruik: 2060 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,386
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-wimmertingen

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste de standaard informatie. Dit gaat over grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Wimmertingen gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1550 m3 en 3315 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Rondom abonnementen zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Normaal is het een goed idee om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Er volgt nu een overzicht met alle mogelijke energieleveranciers. Bij ieder pakket check jij specificaties met betrekking tot herkomst van stroom en gas, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Wimmertingen, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die aansluit op jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een passende korting tussen de resultaten? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.energie2030.be en www.ecopower.be. De nieuwe aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Wimmertingen


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €315 opleveren. Daarentegen, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Via onze hunters bekijk jij 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Bespaaradvies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Advies 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Bespaartip 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bespaartip 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Wimmertingen. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, switchen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld geldt in de basis: meerjarige contracten zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Wimmertingen. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je alle jaren deze concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt je geselecteerde gas en stroom maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de beste of voordeligste maatschappij. Zoals OCTA+, ENGIE of Ebem. Ook beslis je over de startdatum van het abonnement. Je nieuwe energie-organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door onze vergelijker vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.ecopower.be, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Wimmertingen vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Wimmertingen en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Wimmertingen

Bijna alle energieleveranciers verschaffen onderhand groene stroom in Wimmertingen. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet alle “groene energie” komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen 100% transparant zijn? Ga dan voor zeker weten “Groene Energie uit België”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Wimmertingen vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Hasselt kennen we allerlei projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 3501. In deze regio kan je meer en meer financieel aantrekkelijk bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Limburg energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Bekijk info over 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Check ook Poweo abonnement.