Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Job-In-‘T-Goor

Gemakkelijk energie vergelijken in Sint-Job-In-‘T-Goor? Door gebruik te maken van onze vergelijker vergelijk je eenvoudig alle bekende energiebedrijven als bijv. Eneco & Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Sint-Job-In-‘T-Goor de beste deal heeft! Tevens verzamel je via onze vergelijker praktische informatie over thema’s als stroomtarieven en tips om jouw huis te verduurzamen. Voorts vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Brecht
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,38
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire providers in een overzicht
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 280,00.

Probleemloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Sint-Job-In-‘T-Goor?

Er zijn best veel energieleveranciers in Sint-Job-In-‘T-Goor. Dat gaat van Lampirus tot bijvoorbeeld Watz, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 30 leveranciers. Deze zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Pbe Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke energie-organisaties actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Job-In-‘T-Goor is? Voer moeiteloos de eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, gas en stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Is er stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v de energiehunter tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Sint-Job-In-‘T-Goor, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Middels selecties maken in de energievergelijker achterhaalt men probleemloos een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Sint-Job-In-‘T-Goor

 • Engie: Transparant en eerlijk
 • OCTA+: Verschillende termijnen
 • Lampiris: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • MEGA: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Essent: Slimme Tado thermostaat
 • Eneco: Online account
 • Luminus: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Online meterstanden doorgeven
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De producten van gas & stroom organisaties en de kosten zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er meerdere netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Sint-Job-In-‘T-Goor heet Pbe Vlaanderen. De tarieven voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Brecht valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Sint-Job-In-‘T-Goor

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Brecht
 • Populair merk: Nibe
 • Groene stroom: 31,10%
 • Hoofdpostcode: 2960
 • Verbruik stookolie: 2000 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,38
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-sint-job-in-t-goor

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk de basisinfo. Dit zijn omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Sint-Job-In-‘T-Goor is dit gemiddeld zo’n 1520 m3 en nog eens 3500 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult hebben effect op het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Ten aanzien van prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Doorgaans is het een goed idee om ieder jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle grote energie aanbieders. Bij ieder contract vind jij voorwaarden over soort energie, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Sint-Job-In-‘T-Goor, en de overstapbonus. Kies de partij die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede aanbieder gevonden? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.luminus.be en www.ebem.be. Jouw aanstaande maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Sint-Job-In-‘T-Goor


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €250 bonus betekenen. Evenwel, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter vind je 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: gebruik niet de standby modus
 • Bezuinigtip 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Tip 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Bespaaradvies 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bezuinigtip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Sint-Job-In-‘T-Goor. Zodanig ben je het voordeligst uit. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je switchen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Normaliter wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En soms krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt hanteren we: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Sint-Job-In-‘T-Goor. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je jaarlijks een persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard regelt jouw gekozen aanbieder de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en neem de goedkoopste aanbieder. Bijvoorbeeld Luminus, ENGIE + Eni. Ook bespreek je de startdatum van het abonnement. Jullie aankomende energie-aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van deze website achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door lage kosten en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Sint-Job-In-‘T-Goor vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Sint-Job-In-‘T-Goor en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Sint-Job-In-‘T-Goor

Veel aanbieders verschaffen ondertussen groene stroom in Sint-Job-In-‘T-Goor. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer wisselend. Niet ieder groene stroom contract is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval de selectie “Groene stroom uit België”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Sint-Job-In-‘T-Goor vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Brecht zien we steeds meer stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 2960. In deze woonplaats kan je in toenemende mate vrij voordelig participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Antwerpen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Woning met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler plaatsen
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Luminus abonnement.