Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Lenaarts

Meteen energie vergelijken in Sint-Lenaarts? Met behulp van deze website vergelijk je probleemloos alle erkende leveranciers als Mega en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Sint-Lenaarts de scherpste prijs kan bieden. Daarbij vergaar je op onze website praktische info over thema’s zoals de overstapservice en info over een energieneutrale woning. Tevens vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Brecht
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,381
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle energiebedrijvenin een overzicht
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 375,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Sint-Lenaarts?

Er zijn steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Sint-Lenaarts. Dat loopt van Essent tot een speler als Comfort Energy, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 25 aanbieders. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Pbe Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke organisaties actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Lenaarts voor jou is? Voer direct jouw eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, energie-aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens een stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van de energietarievenvergelijker vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Sint-Lenaarts, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Door middel van filteren in de tool check jij moeiteloos een energie-abonnement dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Sint-Lenaarts

 • Engie: Meerdere contracten
 • OCTA+: Gas, elektra en mazout
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Prima klantendienst
 • Eneco: Advies en tools op maat op minder te verbruiken
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Ook met zonnepanelen
 • Watz: Met handige energiesimulator
 • Wase Wind: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Comfort Energy: Eigen account
 • Poweo: Ook met zonnepanelen

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas & stroom organisaties en de kosten wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Sint-Lenaarts heet Pbe Vlaanderen. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Brecht valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Sint-Lenaarts

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Brecht
 • CV ketel: Oertli
 • Aandeel groen: 31,20%
 • Postcode: 2960
 • Aantal mazout liters: 2010 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,381
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-sint-lenaarts

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met je contactgegevens. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Sint-Lenaarts is dat gemiddeld 1525 m3 plus 3505 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Deze aspecten beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Rondom prijszekerheid kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. In de regel is het slim om eens in de 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu een tabel met alle grote energiebedrijven. Van elk pakket zoek je gegevens over herkomst van stroom en gas, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Sint-Lenaarts, en de overstapbonus. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie actie beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de maatschappij. Denk aan www.energie2030.be en www.zeno.be. De betreffende leverancier zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Sint-Lenaarts


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €265 opleveren. Desondanks, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina profiteer je van 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaartip 1: isoleer CV-leidingen
 • Bespaartip 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Bezuinigtip 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Advies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: repareer je kraan als deze lekt.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van energiehunter.be adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Sint-Lenaarts. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. Normaal worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland is de stelregel: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Sint-Lenaarts. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je alle jaren deze dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans verzorgt jouw geselecteerde organisatie de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de goedkoopste partij. Populaire bedrijven zijn Luminus, Lampiris en Aspiravi. Tevens beslis je over de startdatum van het abonnement. Jullie geselecteerde maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Middels energiehunter.be vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.comfortenergy.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Sint-Lenaarts vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Sint-Lenaarts en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Sint-Lenaarts

Het merendeel van de energiemaatschappijen bieden onderwijl groene stroom in Sint-Lenaarts. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” is ook echt groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Gebruik dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Sint-Lenaarts vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Brecht bestaan er nogal wat plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 2960. In deze buurt kan je wellicht relatief goedkoop bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Antwerpen energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Check ook Mega abonnement.