Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Loenhout

Op je gemak energie vergelijken in Loenhout? Geholpen door onze vergelijker achterhaal je overzichtelijk alle relevante energieleveranciers als o.a. Mega & Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Loenhout de laagste prijs biedt. Verder vergaar je op deze website belangrijke informatie over zaken zoals de netbeheerder en uitleg over jouw energierekening. Bovendien komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Wuustwezel
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,384
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties in een overzicht
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparing loopt op tot € 290,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Loenhout?

We zien enorm veel energieleveranciers actief in de regio Loenhout. Dit varieert van Eneco tot een speler als Luminus, de keuze is reusachtig groot. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 25 leveranciers. Deze maken allemaal gebruik van de leidingen van Pbe Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke aanbieders actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Loenhout is op dit moment? Voer gemakkelijk de benodigde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas & stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Middels onze tarievencheck tref je direct de goedkoopste energieleverancier van Loenhout, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van filters in onze vergelijker bekijk je probleemloos een contract dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Loenhout

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Diverse looptijden
 • MEGA: Altijd bereikbaar
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: Handige website
 • Luminus: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Elegant: Simpel en eenvoudig
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Gemakkelijke verhuisservice
 • Comfort Energy: Denkt met jou mee over besparen
 • Poweo: Zelf verbruik in de gaten houden

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten leveranciers en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene beheerders van het net op deze markt werken. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Loenhout heet Pbe Vlaanderen. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Wuustwezel wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Loenhout

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Wuustwezel
 • CV ketel: Rendamax
 • Aandeel duurzaam: 31,50%
 • Hoofdpostcode: 2990
 • Aantal mazout liters: 2040 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,384
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-loenhout

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Dat betreft samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Loenhout is dat gemiddeld 1540 m3 en 3305 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. Alle ingevoerde gegevens bepalen de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Aangaande contracten kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Veelal is het slim om ieder jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle mogelijke energie aanbieders. Van ieder contract bekijk jij info zoals herkomst van stroom en gas, looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Loenhout, en de welkomstkorting. Selecteer de aanbieder die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige actie in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de leverancier. O.a. www.energie2030.be of natuurlijk www.ebem.be. De door jou gekozen leverancier zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Loenhout


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €380 rendement bieden. Desondanks, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand profiteer je van 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Praktische tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Advies 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Bezuinigtip 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Tip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Loenhout. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je switchen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland is het principe: contracten voor een langere periode zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Loenhout. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij een jaarcontract ontvang je elk jaar deze hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel regelt jouw nieuwe maatschappij de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en selecteer een nieuwe leverancier. Zoals OCTA+, Essent of natuurlijk Comfort Energy. Daarna neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). De toekomstige gas en stroom aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van energiehunter.be ontdek je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door lage prijzen en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Loenhout vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Loenhout en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Loenhout

Tal van energiemaatschappijen verschaffen inmiddels groene stroom in Loenhout. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder “groene stroom” contract draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat organisaties echt helemaal groen zijn? Selecteer dan een filter voor “Groen uit NL”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Loenhout vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Wuustwezel zien we vele opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 2990. In deze buurt kan je wellicht tegen een gunstig tarief meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Antwerpen helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Check ook Comfort Energy abonnement.