Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Halle

Meteen energie vergelijken in Halle? Middels www.energiehunter.be achterhaal je overzichtelijk alle relevante maatschappijen als Essent & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Halle het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens lees je op deze pagina belangrijke informatie over thema’s als energiebelastingen en tips om te besparen op energie. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zoersel
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,383
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 500,00.

Snel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Halle?

We zien meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Halle. Van Eneco tot Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 30 energieleveranciers. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Pbe Vlaanderen. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke gas & stroom leveranciers mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Halle is op dit moment? Geef gelijk je persoonlijke gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, energiebedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Aan de hand van onze handige vergelijker ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Halle, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v selecties maken in de tool detecteer jij simpel en snel een abonnement dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Halle

 • Engie: Exclusieve kortingen
 • OCTA+: Transparant en eerlijk
 • Lampiris: Online facturen bekijken
 • MEGA: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Essent: Online energiesimulator
 • Eneco: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Ook flexibele prijzen
 • Watz: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Wase Wind: Eigen account
 • Comfort Energy: Altijd in jouw buurt
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

De condities van gas & stroom leveranciers en de vergoedingen zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er allerlei netbeheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Halle heet Pbe Vlaanderen. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Zoersel is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Halle

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Zoersel
 • Populair merk: Pentec
 • Groene stroom: 31,40%
 • Postcode: 2980
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2030 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,383
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-halle

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Dat betreft grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Halle is dit gemiddeld zo’n 1535 m3 en 3300 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles bepalen jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Ten opzichte van prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Vaak is het verstandig om elk jaar opnieuw een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een lijst met alle populaire leveranciers en contracten. Bij alle pakketten vind jij details m.b.t. soort stroom/gas, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Halle, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de maatschappij die past bij jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige actie gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Zoals www.lampiris.be of www.eneco.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Halle


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €305 korting realiseren. Echter, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna vind je vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: ventileer kort en bewust
 • Bespaaradvies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Tip 3: kies een slimme thermostaat
 • Bespaaradvies 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Bespaartip 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van energiehunter.be adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Halle. Op die manier is de besparing het grootst. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, switchen, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En vaak wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland hanteren we: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Halle. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je elk jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard verzorgt de toekomstige organisatie het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en ga voor de beste of voordeligste leverancier. Bijv. Eneco, Essent of Trevion. Daarnaast kies je de ingangsdatum van het contract. Jullie aankomende energiemaatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van onze website ontdek je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.essent.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Super simpel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van lagere tarieven en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Halle vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Halle en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Halle

Tal van bedrijven verschaffen onderhand groene stroom in Halle. Echter is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer divers. Niet elk groene energie label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan de selectie “Groene energie uit NL”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Halle vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Zoersel bestaan er verscheidene opdrachten met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 2980. In deze buurt kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Antwerpen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Lampirus abonnement.