Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Lambrechts-Herk

Zonder problemen energie vergelijken in Sint-Lambrechts-Herk? Door gebruik te maken van deze website vergelijk je supersnel alle verkrijgbare energie aanbieders als bijv. Luminus en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Sint-Lambrechts-Herk de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast vergaar je op deze website uitgebreide info over items als bijvoorbeeld verschillende aanbieders en variabele of vaste tarieven. Bovendien bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hasselt
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,385
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersin een overzicht
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Eenvoudig besparen tot wel € 455,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Sint-Lambrechts-Herk?

We zien steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Sint-Lambrechts-Herk. Van Lampirus tot een speler als Luminus, de keuze is enorm. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 20 aanbieders. Deze bedrijven werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Pbe Vlaanderen. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke gas en stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Lambrechts-Herk is op dit moment? Vul gemakkelijk jouw eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. D.m.v onze handige vergelijker tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Sint-Lambrechts-Herk, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. D.m.v keuzes in de tarievenvergelijker checken jullie eenvoudig een product dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Sint-Lambrechts-Herk

 • Engie: Gemakkelijk prijs berekenen
 • OCTA+: Met praktische energie-bespaartips
 • Lampiris: Denkt met jou mee over besparen
 • MEGA: Altijd bereikbaar
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: Waar loyale klanten worden beloond
 • Luminus: Met praktische energie-bespaartips
 • Elegant: Blog met handige bespaartips
 • Watz: Alles beheren via de klantzone
 • Wase Wind: Transparante prijzen
 • Comfort Energy: Gemakkelijke verhuisservice
 • Poweo: Kennis van zaken over (duurzame) energie

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De producten van gas & stroom maatschappijen en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er veel netbeheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Sint-Lambrechts-Herk is Pbe Vlaanderen. De kosten voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Hasselt valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Inter-Energa. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Sint-Lambrechts-Herk

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Hasselt
 • Populaire CV: Sime
 • Aandeel duurzaam: 31,60%
 • Postcodegebied: 3500
 • Aantal mazout liters: 2050 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,385
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-sint-lambrechts-herk

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk de basisinfo. Dit zijn grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Sint-Lambrechts-Herk is dit gemiddeld zo’n 1545 m3 + 3310 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. De genoemde zaken hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Vaak is het gunstiger om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle grote maatschappijen en contracten. Van alle contracten vind je gegevens als herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Sint-Lambrechts-Herk, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele korting tussen de resultaten? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.essent.be en www.poweo.be. Jouw aanstaande energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Sint-Lambrechts-Herk


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €300 bonus betekenen. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter vind jij 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaartip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Praktisch advies 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bezuinigtip 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Bespaaradvies 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Advies 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Sint-Lambrechts-Herk. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, veranderingen aanbrengen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Sint-Lambrechts-Herk. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij een jaarcontract ontvang je elke 12 maanden een zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verwerkt de aanstaande energieleverancier de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de beste aanbieder. Onder andere Luminus, Essent en ook Poweo. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum van het contract. Je toekomstige organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van onze vergelijker bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.elegant.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van lage prijzen en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Sint-Lambrechts-Herk vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Sint-Lambrechts-Herk en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Sint-Lambrechts-Herk

Tal van maatschappijen ondersteunen onderwijl groene stroom in Sint-Lambrechts-Herk. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder groene energie contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor een filter voor “Groene stroom uit België”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Sint-Lambrechts-Herk vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Hasselt zien we meerdere acties rondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3500. In deze buurt kan je meer en meer zeer betaalbaar participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Limburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen op het dak
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Elegant abonnement.