Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kermt

Direct energie vergelijken in Kermt? Via www.energiehunter.be achterhaal je eenvoudig alle bekende leveranciers als Engie en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Kermt de beste deal heeft! Daarnaast lees je op deze pagina handige informatie over zaken zoals energiebelastingen en info over duurzame energie. Bovendien verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hasselt
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,387
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparing loopt op tot € 375,00.

Snel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Kermt?

Er zijn erg veel energieleveranciers in Kermt. Dat loopt van Engie tot bijvoorbeeld Comfort Energy, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In april 2024 moet je een keuze maken uit ruim 20 leveranciers. Deze energieleveranciers gebruiken allen het gas- en stroom netwerk van Pbe Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke energiebedrijven actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kermt is in april 2024? Geef direct je persoonlijke gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, gas & stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij een stroom- of gasstoring, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Door middel van de vergelijkingstool ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Kermt, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Dankzij filteren in de tarievenvergelijker zoekt men probleemloos een energieovereenkomst dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Kermt

 • Engie: Diverse looptijden
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Contact via telefoon, mail en social media
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Contact via telefoon, mail en social media
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Exclusieve kortingen
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Ook modelcontracten

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas en stroom organisaties en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er veel netbeheerders verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder rekent weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Kermt is Pbe Vlaanderen. De prijzen van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Hasselt is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Kermt

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Hasselt
 • CV Merk: Weishaupt
 • Groene energie: 31,80%
 • Postcodegebied: 3510
 • Mazout verbruik: 2070 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,387
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-kermt

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Dat betreft de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Kermt gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1555 m3 en 3320 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult bepalen het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Ten aanzien van prijs zekerheden kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Gewoonlijk kan het uit om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle mogelijke aanbieders + contracten. Bij elk contract vind je info m.b.t. soort stroom/gas, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Kermt, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende aanbieding gespot? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de energiemaatschappij. O.a. www.essent.be + www.energypeople.be. De betreffende energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Kermt


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €395 bonus betekenen. Daartegenover, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand lees jij 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: apparaten uitschakelen
 • Advies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Bespaartip 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Praktische tip 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Praktisch advies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts vinden: regel jaarlijks het overstappen in Kermt. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? In dat geval kun je wisselen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En vaak krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten geldt: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Kermt. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je alle jaren een persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard verwerkt jouw nieuwe gas en stroom organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de goedkoopste energieaanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, Essent + Poweo. Ook kies je de ingangsdatum van het contract. Jouw toekomstige maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van energiehunter.be check je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.zeno.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Via lagere tarieven en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Kermt vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Kermt en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Kermt

Bijna alle organisaties bieden vandaag de dag groene stroom in Kermt. Toch kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat bedrijven een groene strategie voeren? Neem dan zeker weten “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Kermt vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Hasselt kennen we nogal wat opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3510. In deze buurt kan je steeds vaker vrij voordelig meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Limburg energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Installeren van zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Bekijk ook de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Antargaz abonnement.