Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Loksbergen

Direct energie vergelijken in Loksbergen? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be ontdek je eenvoudig alle erkende energie aanbieders. Voorbeelden zijn OCTA+ en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Loksbergen de scherpste prijs kan bieden. Voorts bekijk je via de energievergelijker praktische informatie over items als o.a. de netbeheerder en vaste en variabele tarieven. Verder verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Halen
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,397
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvennaast elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 355,00.

Snel & simpel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Loksbergen?

Er zijn nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Loksbergen. Van Engie tot bijvoorbeeld Comfort Energy, de keuze is reusachtig groot. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 20 energie aanbieders. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Pbe Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke gas en stroom leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Loksbergen is? Geef eenvoudig de gevraagde gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, energiemaatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens een gasstoring, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door de energiehunter bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Loksbergen, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Dankzij de keuzevakjes in de energievergelijker ontdekt men gemakkelijk een energiecontract dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Loksbergen

 • Engie: Contact via telefoon, mail en social media
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: Contact via telefoon, mail en social media
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Online inzicht in verbruik
 • Elegant: Geen administratieve rompslomp
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Eerlijk en transparant
 • Poweo: Eenvoudig overstappen

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van leveranciers en de energiekosten variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Loksbergen betreft Pbe Vlaanderen. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Halen is de aardgas netbeheerder Inter-Energa. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Loksbergen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Halen
 • CV ketel: Bosch
 • Aandeel duurzaam: 32,80%
 • Centrale postcode: 3545
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2170 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,397
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-loksbergen

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Onder andere het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Loksbergen is het gemiddelde verbruik ong. 1400 m3 & 3370 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. Al deze zaken zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Betreffende looptijd kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Normaliter is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij ieder contract lees je voorwaarden m.b.t. herkomst energie, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Loksbergen, en de welkomstkorting. Kies de aanbieder die rijmt met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte prijsaanbieding gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.energie2030.be + www.belpower.be. De gekozen energie-partij zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Loksbergen


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €285 korting realiseren. Desalniettemin, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be check jij 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Bespaaradvies 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Bezuinigtip 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Praktische tip 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Bezuinigtip 5: Benut de pompschakelaar

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van energiehunter.be zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Loksbergen. Dan betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. Normaal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En misschien krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap geldt: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Loksbergen. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elk jaar een concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak regelt jouw geselecteerde organisatie het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de voordeligste aanbieder. Denk aan Eneco, ENGIE en Aspiravi. Daarna selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie aanstaande leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij de Energiehunter check je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.energie2030.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Loksbergen vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Loksbergen en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Loksbergen

Het merendeel van de maatschappijen leveren vandaag de dag groene stroom in Loksbergen. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk groene stroom label kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan de selectie “Groen uit België”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Loksbergen vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Halen zien we vele activiteiten binnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 3545. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate met financiële bonussen participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Limburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Elegant afsluiten.