Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lummen

Gemakkelijk energie vergelijken in Lummen? Aan de hand van deze website achterhaal je supersnel alle beschikbare bedrijven als bijv. Eneco & Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Lummen de laagste prijs biedt. Ook lees je op energiehunter.be nuttige informatie informatie over items als o.a. gastarieven en verschillende contractsoorten. Tevens verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lummen
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,393
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvenbij elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar tot wel € 460,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Lummen?

Er zijn enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Lummen. Van Essent tot Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Hedendaags zijn het zo’n 20 energieleveranciers. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Inter-Energa. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke energieleveranciers in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lummen is voor jouw verbruik? Geef hierna je persoonlijke gegevens in, vind de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, gas en stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van onze handige vergelijker tref je direct de goedkoopste energieleverancier van Lummen, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Via filters in de tool achterhaalt men simpel en snel een contract dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Lummen

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: Vaste energieprijzen
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Duidelijke website
 • Luminus: Online inzicht in verbruik
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: Waar loyale klanten worden beloond
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Denkt met jou mee over besparen

Wat kost energie in de regio? (Prijzen maart 2024)

De condities van energiemaatschappijen en de kosten variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er nogal wat netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt weer andere onkosten voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Lummen is Inter-Energa. De kosten van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Lummen wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Inter-Energa. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Lummen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Lummen
 • CV Merk: Remeha
 • Groene energie: 0,366%
 • Hoofdpostcode: 3560
 • Gem. mazout: 1850 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,393
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-lummen

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Dat betreft omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Lummen gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1510 m3 en 3350 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Dit alles bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake contractduur kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Veelal is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle beschikbare energiebedrijven. Van alle pakketten zie je specificaties zoals type energie, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Lummen, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige actie tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van de leverancier. Zoals www.engie.be en ook www.eneco.be. De betreffende aanbieder regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Lummen


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €365 rendement bieden. Toch, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be vind je vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Tip 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Bezuinigadvies 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Praktisch advies 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Bespaaradvies 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten geven als tip: maak een sport van het overstappen in Lummen. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, overstappen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En wellicht beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Lummen. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij een jaarcontract krijg je alle jaren een zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans faciliteert je toekomstige energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en selecteer de goedkoopste of meest populaire partij. Bijv. OCTA+, ENGIE en Antargaz. Vervolgens bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw aankomende energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door de energievergelijker tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.energie2030.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Middels goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Lummen vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Lummen en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Lummen

De meeste leveranciers leveren vandaag de dag groene stroom in Lummen. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat leveranciers 100% transparant zijn? Kies dan een filter voor “Groene stroom uit België”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Lummen vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Lummen bestaan er vele plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3560. In de regio kan je wellicht met financiële bonussen bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Limburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Watz tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente