Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Paal

Eenvoudig energie vergelijken in Paal? Via de energievergelijker achterhaal je gemakkelijk alle erkende aanbieders zoals Eneco en Aspiravi. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Paal de scherpste prijs kan bieden. Voorts check je via de energievergelijker praktische info over topics als o.a. leveranciers en verschillende contractsoorten. Tevens geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Beringen
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,405
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle maatschappijenbij elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Gemiddelde besparing van € 400,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Paal?

Er zijn erg veel energieleveranciers beschikbaar in Paal. Dat loopt van Lampirus tot bijvoorbeeld Watz, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel is het aanbod ongeveer 30 leveranciers. Deze energieleveranciers gebruiken allen het net van Inter-Energa. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke energiebedrijven je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Paal is voor jouw situatie? Vul snel de gevraagde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, gas & stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Middels onze prijzencheck tref je direct de goedkoopste energieleverancier van Paal, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van jouw input in de tool detecteer je verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Paal

 • Engie: Ook modelcontracten
 • OCTA+: Exclusieve aanbiedingen
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Meer dan 90% van de klanten zijn tevreden
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: Eerlijk en transparant
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Watz: Prima klantendienst
 • Wase Wind: Contact via telefoon, mail en social media
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen mei 2024)

De beschikbare producten gas en stroom leveranciers en de kosten variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders dienstverleningen bieden. Elke beheerder hanteert weer zijn eigen prijzen voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Paal heet Inter-Energa. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Beringen wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Paal

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Beringen
 • CV Merk: Faber
 • Groene stroom: 33,60%
 • Postcode: 3583
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2250 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,405
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-paal

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Dat betreft de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In Paal is dit gemiddeld zo’n 1440 m3 en 3410 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. De genoemde zaken werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot contractduur kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het gunstiger om ieder jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle mogelijke aanbieders + contracten. Van elk contract zie je info m.b.t. herkomst energie, soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Paal, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie korting tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de energieleverancier. Onder andere www.engie.be + www.energypeople.be. De gekozen energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Paal


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan tot wel €325 bonus betekenen. Toch, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Hierna check jij 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Tip 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bezuinigadvies 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Praktisch advies 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Praktisch advies 5: profiteer van gratis daglicht

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Paal. Zo realiseer je de hoogste besparing. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde switchen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. In algemene zin vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Paal. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij elke 12 maanden deze hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard regelt je aankomende gas en stroom organisatie de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en kies de beste energieleverancier. Bedrijven als Eneco, Lampiris + Belpower. Vervolgens neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. De toekomstige energie-organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door de Energiehunter check je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.engie.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Paal vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Paal en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Paal

Een aanzienlijk deel van de aanbieders bieden ondertussen groene stroom in Paal. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wijkt nogal af. Niet elk groene energie label kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval een filter voor “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Paal vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Beringen zijn er diverse acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3583. In deze woonplaats kan je vaak zeer betaalbaar bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk info van Mega overstappen.