Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Beringen

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Beringen? Geholpen door energiehunter.be ontdek je snel en simpel alle erkende energie aanbieders als bijv. OCTA+ & Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Beringen de beste deal heeft! Ook bekijk je via de energievergelijker praktische info over zaken als energieproblemen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarnaast geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Beringen
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,395
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders bij elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Enorme besparingen tot wel € 365,00.

Snel & simpel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Beringen?

Er zijn flink wat energieleveranciers in Beringen. Dat loopt van Antargaz tot aan Comfort Energy, de keuze is reusachtig groot. Op dit moment is het aanbod ongeveer 25 leveranciers. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Inter-Energa. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom aanbieders in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Beringen is die past bij jouw verbruik? Voer vlug de benodigde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, gas & stroom leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Aan de hand van onze handige vergelijker bekijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Beringen, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van filters in de vergelijkingstool checken jullie verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Beringen

 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • OCTA+: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Lampiris: Grip op verbruik en de kosten
 • MEGA: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Eneco: Exclusieve aanbiedingen
 • Luminus: Transparante prijzen
 • Elegant: Grip op verbruik en de kosten
 • Watz: Alles beheren in Doccle
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Online grip op je kosten

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van energiemaatschappijen en de kosten verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Beringen heet Inter-Energa. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Beringen is de huidige netbeheerder van het aardgas Inter-Energa. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Beringen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Beringen
 • Populair merk: Wolf
 • Groene stroom: 0,368%
 • Postcodegebied: 3580
 • Gem. mazout: 1870 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,395
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-beringen

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste de basisinformatie. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de omgeving Beringen bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1520 m3 en 3360 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Doorgaans is het verstandig om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle grote energieleveranciers. Van elk abonnement lees je informatie aangaande herkomst van stroom en gas, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Beringen, en de eventuele korting. Selecteer de partij die rijmt met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte aanbieder gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.energie2030.be of www.ebem.be. Jouw aanstaande energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Beringen


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €310 opleveren. Desondanks, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Hieronder profiteer je van 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: apparaten uitschakelen
 • Tip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bezuinigadvies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Tip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Tip 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Beringen. In dat geval ben je het voordeligst uit. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. In algemene zin kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Beringen. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij ieder jaar zo’n hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel faciliteert de aankomende energie-organisatie de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en neem een nieuwe aanbieder. Bedrijven als Eneco, Essent of natuurlijk Antargaz. Vervolgens bespreek je de ingangsdatum van het contract. Jouw aanstaande energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van energiehunter.be vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.essent.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van voordelige prijzen en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Beringen vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Beringen en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Beringen

De meeste energieleveranciers ondersteunen inmiddels groene stroom in Beringen. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet elk “groene stroom” label draagt terecht die naam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Selecteer dan zeker voor “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Beringen vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Beringen zien we meerdere acties met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3580. In deze woonplaats kan je soms heel gunstig deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Limburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen installeren
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler integreren
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Comfort Energy tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente