Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Alken

Meteen energie vergelijken in Alken? Via energiehunter.be vergelijk je gemakkelijk alle interessante aanbieders als Watz & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Alken de laagste prijs biedt. Daarbij tref je via de energievergelijker waardevolle info over zaken als energiegebruik in de regio en zakelijke energie. Ook vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Alken
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,394
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijenin een overzicht
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparingen mogelijk tot wel € 200,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Alken?

We zien een groot aantal energieleveranciers in Alken. Dat loopt uiteen van Essent tot aan Watz, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In maart 2024 zijn het zo’n 30 leveranciers. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Inter-Energa. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke energie-aanbieders er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Alken is voor jouw verbruik? Geef vlug de gevraagde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, gas en stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij stroom en gas storingen, dan wil je dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: kijk ook naar service. Onderaan de streep zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door onze energie vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Alken, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij filters in de vergelijkingstool zoekt men zonder problemen een energieproduct dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Alken

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: Transparant en eerlijk
 • Lampiris: Inzicht in energiegebruik
 • MEGA: Diverse looptijden
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Altijd inzicht in het verbruik
 • Luminus: Met praktische energie-bespaartips
 • Elegant: Geen administratieve rompslomp
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Grip op verbruik en de kosten
 • Comfort Energy: Blog met handige bespaartips
 • Poweo: Transparantie en zekerheid met Poweo Fix

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van energie-aanbieders en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere netbeheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Alken betreft Inter-Energa. De kosten van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Alken wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Inter-Energa. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Alken

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Alken
 • Populair merk: Vaillant
 • Groene energie: 0,367%
 • Centrale postcode: 3570
 • Verbruik stookolie: 1860 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,394
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-alken

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Dit gaat over omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In Alken is dit gemiddeld zo’n 1515 m3 en nog eens 3355 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken bepalen de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het verstandig om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle populaire energiebedrijven. Bij ieder pakket zie jij specificaties als oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Alken, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire aanbieder tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. Bijv. www.octaplus.be of natuurlijk www.zeno.be. De door jou gekozen energie-aanbieder regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Alken


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €290 opleveren. Echter, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Via de energiehunter check je 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Praktische tip 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaaradvies 3: was met waterbesparing
 • Praktisch advies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bezuinigadvies 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Alken. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, overstappen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaliter wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Alken. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij alle jaren zo’n concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel verwerkt de aanstaande aanbieder het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en selecteer de voordeligste leverancier. Zoals Eneco, Lampiris en ook Comfort Energy. Daarnaast kies je de ingangsdatum van het contract. Jouw betreffende energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Middels onze website ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.essent.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Alken vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Alken en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Alken

De meeste energie aanbieders verschaffen vandaag de dag groene stroom in Alken. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom wijkt nogal af. Niet alle “groene energie” heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Neem dan de optie “Groen uit NL”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Alken vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Alken bestaan er tegenwoordig nogal wat opdrachten met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3570. In de regio kan je steeds vaker zeer betaalbaar meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Limburg energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Dak met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Lampirus tarieven.