Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Beverlo

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Beverlo? Middels de energievergelijker achterhaal je overzichtelijk alle beschikbare leveranciers als bijvoorbeeld OCTA+ en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Beverlo de scherpste prijs kan bieden. Verder bekijk je op onze website waardevolle informatie over topics als o.a. stroomtarieven en vaste en variabele tarieven. Daarbij geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Beringen
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,403
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote aanbieders onder elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Enorme besparingen tot wel € 370,00.

Moeiteloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Beverlo?

Wij zien steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Beverlo. Dat loopt uiteen van Poweo tot en met Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 20 aanbieders. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het net van Inter-Energa. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke organisaties mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Beverlo is voor jouw situatie? Voer moeiteloos jouw eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Echter, energiebedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Dankzij onze tarievencheck check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Beverlo, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Aan de hand van de keuzevakjes in de prijzenvergelijker bekijk je verrassend eenvoudig een overeenkomst dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Beverlo

 • Engie: Denkt met jou mee over besparen
 • OCTA+: Grip op verbruik en de kosten
 • Lampiris: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • MEGA: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Essent: Online account
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Online inzicht in verbruik
 • Comfort Energy: Online energiesimulator
 • Poweo: Online facturen bekijken

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas & stroom maatschappijen en de tarieven wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Beverlo heet Inter-Energa. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Beringen is de huidige netbeheerder van het aardgas Inter-Energa. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Beverlo

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Beringen
 • Populair merk: Cenvax
 • Aandeel groen: 33,40%
 • Postcodegebied: 3581
 • Gem. mazout: 2230 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,403
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-beverlo

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste je huis en woningdetails. Onder andere grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Beverlo is dat gemiddeld 1430 m3 en nog eens 3400 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. De genoemde zaken zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Rondom contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Normaal is het verstandig om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je ziet nu een opsomming met alle populaire aanbieders van energie. Bij ieder contract vind jij specificaties over type energie, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Beverlo, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die aansluit op jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een actuele aanbieder in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de onderneming. Denk aan www.energie2030.be en www.eni.com. Jouw toekomstige energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Beverlo


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €275 bonus betekenen. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Hieronder profiteer je van 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Tip 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Praktisch advies 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Bespaaradvies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bezuinigtip 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Beverlo. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men wisselen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En tevens is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Beverlo. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elke 12 maanden een zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak regelt jouw aankomende leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste energieleverancier. Bedrijven als Eneco, ENGIE + Energie 2030. Tevens bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). De gekozen energieleverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels de Energiehunter bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.ebem.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Beverlo vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Beverlo en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Beverlo

Een groot deel van de energieleveranciers ondersteunen momenteel groene stroom in Beverlo. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene stroom” contract is daadwerkelijk groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan zeker voor “Groene Energie uit België”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Beverlo vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Beringen zien we steeds meer projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3581. In deze omgeving kan je wellicht tegen een gunstig tarief meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Limburg energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Huis met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk ook OCTA+ overstappen.