Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Leut

Gemakkelijk energie vergelijken in Leut? Via de Energiehunter tref je probleemloos alle beschikbare maatschappijen als o.a. Mega en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Leut de laagste prijs hanteert. Verder tref je via de Energiehunter belangrijke info over topics als bijv. energiebesparing in huis en info over de enkele of dubbele meter. Tevens geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Maasmechelen
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,411
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leveranciersnaast elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 495,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Leut?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in Leut. Van Poweo tot een speler als OCTA+, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag is het aanbod ongeveer 40 providers. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Inter-Energa. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke energiemaatschappij in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Leut is voor jouw verbruik? Geef snel je persoonlijke gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, gas & stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Is er gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte wenst elke consument een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Met behulp van de energiehunter ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Leut, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Via selecties in de Energiehunter checkt men moeiteloos een abonnement dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Leut

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • MEGA: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Met handige bespaartips voor energie
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen mei 2024)

De condities van energie-organisaties en de onkosten wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat netbeheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Leut heet Inter-Energa. De prijzen voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Maasmechelen wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Leut

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Maasmechelen
 • Populair merk: Oertli
 • Aandeel groen: 34,20%
 • Centrale postcode: 3630
 • Aantal mazout liters: 2310 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,411
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-leut

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met je contactgegevens. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Leut ligt dat gemiddeld op circa 1470 m3 en 3440 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Dit alles bepalen jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Gewoonlijk is het gunstiger om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat volgt is een handig overzicht met alle verkrijgbare energieleveranciers. Bij alle pakketten lees je voorwaarden m.b.t. type stroom/gas, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Leut, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante prijsaanbieding gecheckt? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de energiemaatschappij. Onder andere www.engie.be of natuurlijk www.ecopower.be. De door jou gekozen leverancier zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Leut


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan wel €385 opleveren. Daarentegen, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand lees jij 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bezuinigtip 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Bespaartip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bezuinigtip 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Bespaaradvies 5: neem een klokthermostaat

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Leut. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En eventueel krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Leut. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij ieder jaar een zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel verwerkt de nieuwe energie-aanbieder de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en kies een nieuwe leverancier. Onder andere OCTA+, Essent + Poweo. Daarnaast kies je de ingangsdatum van het contract. De nieuwe energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij deze website tref je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.essent.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Via goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Leut vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Leut en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Leut

Een groot deel van de energie aanbieders bieden op dit moment groene stroom in Leut. Toch zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder groene energie contract is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan het filter “Groen uit België”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Leut vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Maasmechelen kennen we steeds meer stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 3630. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate vrij voordelig meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Limburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Huis met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bezoek ook Antargaz overstappen.