Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Eisden

Gemakkelijk energie vergelijken in Eisden? Met behulp van onze website doorzoek je snel en simpel alle interessante energie aanbieders zoals Eneco en Lampirus. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Eisden de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast verzamel je op deze pagina belangrijke informatie over onderwerpen als energieproblemen en de slimme meter. Verder vind je hier handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Maasmechelen
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,41
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 385,00.

Snel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Eisden?

Er zijn steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Eisden. Dit varieert van Poweo tot Luminus, er zijn opties bij de vleet. Momenteel tellen we ruim 30 maatschappijen. Deze leveranciers werken uitsluitend met de infrastructuur van Inter-Energa. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke energiebedrijven mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Eisden is voor jouw verbruik? Geef moeiteloos jouw eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, gas & stroom bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van onze prijzencheck achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Eisden, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van de keuzevakjes in de prijzenvergelijker ontdekt men eenvoudig een energieproduct dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Eisden

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: Verschillende termijnen
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Verstand van (duurzame) energie
 • Essent: Gemakkelijke verhuisservice
 • Eneco: Denkt met jou mee over besparen
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Goed bereikbare klantendienst
 • Poweo: Voor de klein- en grootverbruiker

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juni 2024)

De beschikbare producten energie-organisaties en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Eisden is Inter-Energa. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Maasmechelen valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Eisden

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Maasmechelen
 • CV Merk: Nibe
 • Groene energie: 34,10%
 • Postcode: 3630
 • Mazout consumptie: 2300 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,41
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-eisden

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Situatieschets

  Begin met je woning en gezinssituatie. Dat betreft gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Eisden gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1465 m3 + 3435 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. De data die je invult hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake contracten kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Vaak is het een goed idee om jaarlijks een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle grote maatschappijen en contracten. Bij elk pakket lees je info met betrekking tot soort energie, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Eisden, en nieuwe klanten korting. Selecteer de maatschappij die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige aanbieder beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de maatschappij. O.a. www.octaplus.be + www.trevion.be. Jouw toekomstige energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Eisden


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan soms wel €375 rendement bieden. Toch, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina vind jij 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Advies 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Tip 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Advies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Eisden. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, switchen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Eisden. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je ieder jaar deze hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans verwerkt je betreffende aanbieder het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de goedkoopste aanbieder. Bijv. Eneco, Lampiris of Trevion. Daarna kies je de ingangsdatum van het contract. De geselecteerde gas en stroom maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van deze website achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eneco.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van lagere tarieven en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Eisden vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Eisden en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Eisden

De meeste energiemaatschappijen bieden onderwijl groene stroom in Eisden. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet alle “groene stroom” kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Gebruik dan zeker voor “Groen uit België”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Eisden vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Maasmechelen zien we diverse stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 3630. In deze regio kan je soms extra voordelig participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Limburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Poweo overstappen.