Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Maasmechelen

Eenvoudig energie vergelijken in Maasmechelen? Aan de hand van energiehunter.be achterhaal je gemakkelijk alle erkende maatschappijen als Mega & Antargaz. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Maasmechelen de laagste prijs biedt. Voorts tref je op deze website handige informatie over topics als het ideale overstapmoment en zakelijke energie. Tevens verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Maasmechelen
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,399
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers gemakkelijk vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Eenvoudig besparen tot wel € 205,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Maasmechelen?

We zien erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Maasmechelen. Dat gaat van Engie tot een speler als Watz, de keuze is enorm. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 20 maatschappijen. Zij werken uitsluitend met het net van Inter-Energa. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke energiemaatschappij in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Maasmechelen is voor jouw verbruik? Voer gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, gas & stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Middels onze energie achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Maasmechelen, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van jouw input in de prijzenvergelijker zoekt men gemakkelijk een product dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Maasmechelen

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Eenvoudig verbruik inzien
 • Lampiris: Exclusieve kortingen
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Wekt groot deel elektriciteit zelf op
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Gemakkelijke verhuisservice
 • Comfort Energy: Een passend contract voor elk huishouden
 • Poweo: Blog met handige bespaartips

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van energiemaatschappijen en de kosten variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er verscheidene netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke beheerder hanteert weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Maasmechelen heet Inter-Energa. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Maasmechelen valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Maasmechelen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Maasmechelen
 • CV Merk: Baxi
 • Aandeel duurzaam: 0,372%
 • Postcodegebied: 3630
 • Gem. mazout: 1910 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,399
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-maasmechelen

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Dit zijn aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In Maasmechelen ligt dit gemiddeld op 1540 m3 en 3380 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Al deze zaken hebben invloed op de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. In algemene zin loont het om eens per jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle erkende aanbieders van energie. Van elk contract check je specificaties zoals soort stroom/gas, contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Maasmechelen, en de welkomstbonus. Selecteer de maatschappij die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante aanbieding gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de energieleverancier. O.a. www.engie.be of natuurlijk www.trevion.be. Jouw aanstaande energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Maasmechelen


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €345 korting realiseren. Echter, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder bekijk je 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: gebruik niet de standby modus
 • Bezuinigtip 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Advies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bespaaradvies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Praktisch advies 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Maasmechelen. Daarna is de besparing het grootst. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen overstappen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. Vaak kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Maasmechelen. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elke 12 maanden een zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak verwerkt je betreffende gas en stroom leverancier de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een nieuwe maatschappij. Bijv. Luminus, ENGIE of natuurlijk Antargaz. Daarnaast neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Jouw aankomende gas en stroom leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van onze vergelijker vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.trevion.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Maasmechelen vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Maasmechelen en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Maasmechelen

Bijna alle leveranciers verschaffen ondertussen groene stroom in Maasmechelen. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene energie” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan de optie “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Maasmechelen vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Maasmechelen zien we meerdere opdrachten met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3630. In deze regio kan je steeds vaker met financiële bonussen bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Limburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Engie abonnement.


Alle plaatsen in deze gemeente