Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Genk

Direct energie vergelijken in Genk? Via onze vergelijker vergelijk je snel en simpel alle relevante aanbieders zoals Essent en Lampirus. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Genk de laagste prijs biedt. Voorts vind je via onze vergelijker handige informatie over thema’s zoals stroomtarieven en salderen. Bovendien geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Genk
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,397
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende aanbieders in een overzicht
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparing loopt op tot € 300,00.

Zonder problemen overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Genk?

We zien opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Genk. Dit loopt van Antargaz tot bijvoorbeeld OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 25 bedrijven. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Inter-Energa. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke energiemaatschappij tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Genk is voor jouw verbruik? Geef hierna je persoonlijke gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een storing, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door de vergelijkingstool vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Genk, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Door middel van selecties in de tool detecteren jullie moeiteloos een energiecontract dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Genk

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Gemakkelijke verhuisservice
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Online grip op je kosten
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Meer waar voor je geld
 • Luminus: Prima klantendienst
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Online energiesimulator
 • Wase Wind: Goede klantenservice
 • Comfort Energy: Reken jouw energiekoste online uit
 • Poweo: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van energie-organisaties en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er meerdere beheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder heeft zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Genk is Inter-Energa. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Genk valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Informatie over Genk

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Genk
 • Populaire CV: Agpo
 • Groene energie: 0,37%
 • Hoofdpostcode: 3600
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1890 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,397
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-genk

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Genk is dit gemiddeld zo’n 1530 m3 + 3370 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Veelal is het slim om eens in de 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle erkende energiebedrijven. Van elk contract check je informatie als herkomst van stroom en gas, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Genk, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante aanbieding tussen de resultaten? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de leverancier. Onder andere www.octaplus.be of www.elegant.be. Jouw aanstaande energie-partij zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Genk


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €330 besparen. Echter, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be tref jij vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Praktisch advies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Bezuinigtip 3: was met waterbesparing
 • Praktisch advies 4: rolluiken gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Genk. Dan ben je het voordeligst uit. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen overstappen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. In algemene zin worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En daarnaast krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland is de stelregel: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Genk. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij 1 jarige contracten krijg je ieder jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard verzorgt de geselecteerde gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de beste of voordeligste aanbieder. Denk aan Eneco, Lampiris en ook Comfort Energy. Hierna kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie betreffende maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van de energievergelijker tref je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.essent.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Dankzij voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Genk vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Genk en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Genk

Het merendeel van de aanbieders faciliteren inmiddels groene stroom in Genk. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene stroom” contract komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Genk vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Genk zien we nogal wat projectenvolledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3600. In deze buurt kan je vaak tegen een gunstig tarief meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Lees verder alles over Poweo tarieven.